Drømmelinser er kontaktlinser du sover med om natten og tar av om morgenen, og som faktisk bremser utviklingen av nærsynthet! De former hornhinnen slik at synsfeilen blir korrigert, og du ser godt uten briller og linser

Linsene kan også bremse utviklingen av nærsynthet hos barn. Stadig flere barn blir nærsynte, og det er en fordel at utviklingen bremses for å unngå komplikasjoner.

  • Drømmelinser er stabile kontaktlinser du sover med. Når du sover endres hornhinnens fasong. Om morgenen tas linsene ut, og du ser godt hele dagen. 
  • Drømmelinser bremser barns utvikling av nærsynthet med opptil 50 %.
  • I Europa er det mellom 150 000 –200 000 brukere.
  • Drømmelinser kan brukes av nærsynte opp til -4,5 dioptrier og -2,5 hornhinneskjevhet.

  Noen av Interoptiks optikere har vært blant de første i Norge med å tilby dette. Interoptik har som mål å tilby dette i hver region.

 • Drømmelinser bremser utviklingen i nærsyntheten. Dette er påvist i mange studier. Derfor er drømmelinsene en stor fordel for nærsynte barn som slipper vanlige kontaktlinser eller briller. Med aktiv fritid og sport, kan kontaktlinsene falle ut og brillene av. I tillegg forebygger de risiko for en del fremtidige øyesykdommer og yrkesmessige begrensninger som kan komme med høygradig nærsynthet.

 • Bruker du drømmelinser bør du komme regelmessig til kontroller slik at vi kan sjekke øynene for å se at linsene har gitt den rette effekt uten å medføre sårhet, tørrhet eller slitasje på øyet.

  Da sjekker vi at hudoverflaten på hornhinnen er helt glatt og fin, og måler hornhinnens fasong.

  Den gode effekten kan faktisk komme etter bare 2–3 netters bruk, så raskt korrigeres synet. Linsene må imidlertid brukes hver natt for å bevare effekten.

 • Et øye som er nærsynt vokser seg for langt. Drømmelinsen gjør øyet kortere, slik som i laserkirurgi. Hornhinnen flater litt av, og det korrigerer nærsyntheten. 

  Eldre opplever mindre fuktighet og kan kjenne seg tørr i øynene. Vanlige kontaktlinser kan av og til forbindes med tørrhet, og det kan gi redusert bæretid. Med drømmelinser slipper du kontaktlinsene fra morgen til kveld. Fordi drømmelinsene tas av om morgenen, bevarer du naturlig tårefunksjon på dagen. Det er en stor fordel for voksne.

Finn din nærmeste Interoptik butikk