MiSight er verdens første myke kontaktlinse som er designet for å bremse nærsynthet hos barn og unge. Om vi kan holde nærsyntheten nede kan barna som vokser opp velge fritt av yrke som voksne. Lar vi nærsynthet utvikle seg er det tross alt en del yrkesveier man ikke kan gå – som blant annet forsvar og brannvesen.

Kontaktlinser mot nærsynthet

Høy grad av nærsynthet er en stor ulempe, og kan man bli -2 i stedet for -5 er det en stor forskjell. Når øynene vokser og blir nærsynte strekkes netthinnen over et større areal. Det er som luft i en ballong, jo mer luft desto tynnere blir ballongen. Netthinnen er dermed mer utsatt for sykdom og skade enn øyne som ikke er nærsynte. 

MiSight har to ulike fokus i linsens styrke – i midten av linsen korrigeres nærsyntheten fullt ut, og yttersiden har behandlende soner der nærsyntheten ikke er fullt korrigert. Dette gjør at det ikke sendes like mange signaler som trigger videre vekst av øyeeplet, som fører til nærsynthet.

Les også: Nærsyntepidemi blant barn

Slik brukes kontaktlinsen MiSight

For ønsket effekt skal dagslinsene MiSight være på minst ti timer per dag, seks dager i uken. Linser fungerer så godt i dag at det ikke er nødvendig å ta dem av flere timer før du legger deg.Samtidig er det en fin tommelfingerregel å ta kontaktlinsene av en liten stund før du skal sove.

Alle Interoptiks butikker tilbyr MiSight

Kontroll og behandling av nærsynthet er det kun noen få optikere i Norge som jobber med, og Interoptik er kjeden som tilbyr linsen MiSight i alle butikker. Denne kontaktlinsene er ikke bare for unge barn, men også for tenåringer er MiSight kontaktlinser et relevant behandlingsalternativ. MiSight kan fås i vårt abonnement Linseavtalen.

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Finn din nærmeste Interoptik-butikk