For at du skal få det beste resultatet med dine kontaktlinser er det viktig at du følger rådene fra din optiker om oppfølgning og øyekontroller. Informasjon og tips om hygiene og egenkontroller er viktig for din øyehelse – og synet ditt.

Kontaktlinser og hygiene

Øynene er følsomme for bakterier og små partikler. Vask derfor hendene grundig hver gang du skal ta i linsene eller på øynene dine. Skyll nøye, også såperester vil irritere. Sett på linsene før du eventuelt påfører hudkrem og kosmetikk. Vannløselig kosmetikk anbefales. Spray av ulike slag (for eksempel hårspray) kan også ødelegge linsens overflate.

Skadelige bakterier finnes overalt i vårt nærmiljø.
For dine øynes trygghet skal du IKKE:

  • Skylle linsene i vann!
  • Putte linsene i munnen!
  • Låne linser til – eller av – andre!

Les gode råd for deg som bruker kontaktlinser her: 7 gode tips og råd til deg som bruker kontaktlinser

Les også: Visste du at du kan sove med kontaktlinser?

Egenkontroll av kontaktlinser

For å ivareta øynenes helse og vellykket linsebruk, er det viktig å ta ansvar for egen øyehelse. Dette gjør du ved å utføre egenkontroll av øynene.

Undersøk selv daglig om:

  • Du har normalt syn (test hvert øye for seg) og ser godt.
  • Øynene kjennes komfortable. Føles godt.
  • Øynene er normalt bleke og fri for puss.

Hvis du ikke passerer egenkontrollen, ta kontakt med din optiker før du bruker linser!

Kontroll av kontaktlinser hos optiker

Når du bruker kontaktlinser, er det meget viktig at du får kontrollert øynene regelmessig. Problemer kan oppstå gradvis over tid. Regelmessige kontroller virker forebyggende. Gjør en avtale om å bli kontaktet med jevne mellomrom for kontroll og oppfølging av din øyehelse.

Interoptik er medlem av Norges Optikerforbund. Dermed er du sikret høy faglig kvalitet på kontaktlinsetilpasningen og veiledningen om bruken av kontaktlinsene dine.

Visste du at det finnes ulike kontaktlinser slik at du kan finne den linsen som passer din synshverdag best? Les mer her: Kontaktlinsetyper

 

Bestill en utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. kr 1190,-

Optiker med otpomapbilde

Finn din nærmeste Interoptik-butikk