Vi tilbyr en rekke ulike synsundersøkelser og behandlinger hvor faglig ekspertise står i sentrum. Med et team av høyt kvalifiserte optikere og den nyeste teknologien, sikrer vi at din synsundersøkelse utføres med den største nøyaktighet og omsorg. Hos Interoptik kan du være trygg på at ditt syn er i de beste hender, og din personlige optiker sørger alltid for at du får den undersøkelsen eller behandlingen som passer best for deg og din øyehelse. Velkommen til oss!
Bestill time

Hva er en synsundersøkelse?

En synsundersøkelse, også kjent som synsprøve og synstest, skal ikke bare avdekke hvor godt du ser, den skal også undersøke din øyehelse. Den skal kartlegge hvor godt dine øyne jobber sammen, hvilke styrker som er nødvendig i dine briller eller kontaktlinser og i en utvidet synsundersøkelse med optomap kan optikeren avdekke øyesykdommer på et tidlig stadium. Hos Interoptik utføres synsundersøkelsen alltid av en autorisert optiker. Våre optikere har mange ulike tester og måter å vurdere synet og øyehelsen din på så du får alltid synsundersøkelsen tilpasset deg og ditt unike behov.

Hvorfor bør jeg ta en synsundersøkelse?

Regelmessige synsundersøkelser er avgjørende for å oppdage synsproblemer tidlig. Dette er viktig ikke bare for å sikre optimalt syn, men også for å forebygge tilstander og øyesykdommer som kan føre til varig synstap. Våre autoriserte optikere bruker avansert teknologi for å gi en grundig evaluering og anbefaler eventuelle tiltak eller korreksjoner, som briller eller kontaktlinser.

Les også: Hvor ofte bør jeg ta en synstest?

Hvorfor skal jeg velge Interoptik?

Det kan være vanskelig å vite hva som skiller de ulike optikerkjedene fra hverandre. Vi i Interoptik er trygge på hvorfor og hvordan vi skiller oss ut – til det beste for deg og din øyehelse. Når du velger oss kan du være sikker på at synet ditt er i de beste hender. Vi har faglig ekspertise i sentrum for alt vi gjør, vi har høyt kvalifiserte optikere og vi har den beste og nyeste teknologien. Vi er her for deg som ikke vil gå på kompromiss med synet og øyehelsen din. Les mer om hvorfor du bør velge Interoptik.

Velger du Interoptik, velger du ekte optikerfaglig kompetanse. Hos oss møter du alltid en autorisert optiker på synsundersøkelse.

Vi er en del av Synoptik Norge som eies av EssilorLuxottica, en global leder innen design, produksjon og distribusjon av brilleglass, innfatninger og solbriller.

 • En basis synsundersøkelse hos Interoptik koster 890 kroner og vår anbefalte utvidede synsundersøkelse med optomap koster 1190 kroner.

  Se hele prislisten for kliniske tjenester her.

 • En utvidet synsundersøkelse med optomap varer omtrent 45–60 minutter avhengig av dine behov. En basis synsundersøkelse varer noe kortere.

 • Alderen din er en av faktorene som avgjør hvor ofte du bør undersøke synet ditt, og som regel anbefaler vi enten årlig eller hvert andre år. Her kan du se hvor ofte du bør ta en synstest.

  Du bør gå regelmessig til optikeren, også om du i utgangspunktet ser godt. En synsprøve vil bidra til å kontrollere øyehelsen da synet ditt kan endre seg uten at du legger merke til det selv.

 • Det kan være på tide med en synsprøve hvis du opplever noen av følgende symptomer:

  • Hyppige hodepiner, spesielt etter anstrengelse av synet.
  • Øyesmerter eller tretthet i øynene dine, som kan indikere overanstrengelse eller infeksjoner.
  • Uskarpt syn på nært eller langt hold, noe som kan gjøre det vanskelig å lese eller kjøre bil.
  • Vanskelig å fokusere, som kan kreve hyppige justeringer av avstand til lesestoff eller skjermer.
  • Dobbeltsyn, som kan være et symptom på alvorlige synsproblemer eller andre helseproblemer.
 • Alle barn bør undersøkes av optiker med jevne mellomrom. Første gang bør være før de begynner på skolen, siden bør de følges opp hvert tredje år om ingenting er galt. 

  Vi tilbyr synsprøver for barn fra 5 år og oppover.

  Les mer om synsundersøkelse for barn.

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Fagsjef Optiker MSc. Olaug Skrøppa

Klinisk informasjon og innhold på våre nettsider er godkjent av vår fagsjef og Optiker MSc., Olaug Skrøppa. Hun leder fagrådet i Interoptik og er en viktig bidragsyter i konseptrådet vårt. Slik sikrer hun at vi alltid har det beste kliniske tilbudet på markedet med håndplukkede mennesker og den nyeste teknologien.

Fagsjef og Optiker MSc. Olaug Skrøppa