Lurer du på om kontaktlinser er noe for deg? Da er tiden inne for å bestille en time hos optiker for tilpasning av linser. Vi vil gi deg gode råd, veiledning og opplæring slik at du kan gå din nye hverdag som linsebruker trygt i møte.

Visste du at styrken på linsene ikke er den samme som på brillen din? Kontaktlinser finnes i ulike størrelser og med ulik krumning – derfor må en optiker undersøke øyet ditt for å finne den beste linsen til nettopp deg.

Hva skjer når vi tilpasser linser?

  • Optiker vil undersøke synet og øyehelsen din
  • Undersøkelsen inneholder måling av brille- og linsestyrke. Samt øyetrykk, synsfelt og optomap- scan av netthinnen. Optomap er en avansert scan av netthinnen din som gjør det mulig å avdekke tegn på øyesykdommer på en mer sikker måte.
  • Krummingen på øyet måles slik at linsen passer. Dette heter basekurve. Linser kommer i ulike kurver fordi vi har alle ulike krumminger på øyet.
  • Optiker vil finne linsene som passer øyet ditt og dine behov best.

Vi gir deg grundig opplæring i bruk av linser

Synes du det kan virke skremmende å skulle bruke linser første gang? Hvordan ta dem på? Hvordan ta dem ut? Hva skjer hvis du ikke greier å få linsen ut? Kan linser forsvinne bak øyet? For å ta det siste først - linser kan ikke forsvinne bak øyet - det er rett og slett ikke fysisk mulig. Og når det gjelder de andre spørsmålene er dette som oftest ikke noe problem i det hele tatt.

Hos oss vil du få grundig opplæring i å ta linser av og på, og bli forklart hvordan du skal bruke linsevæske, om du trenger dette. I tillegg lærer du også om god linsehygiene, og hvordan du håndterer linsene på riktig måte. Hygiene er svært viktig når det gjelder kontaktlinser, og de fleste får linse-rutinene til raskere enn man skulle tro.

Test ulike typer linser!

Tilvenning av kontaktlinser går vanligvis fort. Vi lar deg prøve ulike typer slik at du selv får testet ut hvordan linsene gir deg god komfort hele dagen - og at du ser klart. Når du har brukt linsene noen dager, kommer du tilbake til en oppfølgingskontroll. Da sjekker optiker at linsene sitter som de skal på øyet, at du ser godt og at du er trygg på håndteringen av linsene.

Om du likevel synes at det å håndtere linsene de første dagene er vanskelig - ikke nøl med å ta kontakt med din optiker. Da får du ekstra oppfølging. Husk, øvelse gjør mester!

Når du bruker linser, er det viktig å sjekke øyehelsen en gang pr. år. Noen foretrekker å komme oftere, og det er du selvfølgelig hjertelig velkommen til.

Du får innkalling etter avtale med din optiker.

Vil du begynne med linser?

Bestill time til nytilpasning av kontaktlinser hos en av våre dyktige optikere

Optiker med sønn

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Dame med kontaktlinse

7 råd til deg som bruker linser

Din øyehelse er viktig for oss. Derfor er det viktig at vi deler alle våre beste tips og råd med deg når du skal i gang med kontaktlinser.