Lurer du på om kontaktlinser er noe for deg? Da er det første du må gjøre å bestille en time hos optiker for tilpassing av linser.

Styrken på linsene er ikke den samme som på brillen din. I tillegg kommer linser i ulike størrelser og med ulik krumning – derfor må en optiker undersøke øyet ditt for å finne den beste linsen til deg.

Hva skjer når vi tilpasser linser?

  • Optiker vil undersøke synet og øyehelsen din
  • Undersøkelsen inneholder måling av brille- og linsestyrke. Samt øyetrykk, synsfelt og optomap- scan av netthinnen. Optomap er en avansert scan av netthinnen din som gjør det mulig å avdekke tegn på øyesykdommer på en mer sikker måte.
  • Krummingen på øyet måles – slik at linsen passer. Dette heter basekurve. Linser kommer i ulike kurver fordi vi har alle ulike krumminger på øyet.
  • Optiker vil finne linsene som passer øyet ditt og dine behov best.

Enkelte synes det er litt skremmende å skulle bruke linser første gang. Hvordan ta dem på? Hvordan ta dem ut? Hva skjer hvis man ikke greier å få linsen ut? Kan linser forsvinne bak øyet? For å ta det siste først - linser kan ikke forsvinne bak øyet - det er rett og slett ikke fysisk mulig. Og når det gjelder de andre spørsmålene er dette som oftest ikke noe problem i det hele tatt.

Hos Interoptik vil du få grundig opplæring i å ta linser av og på, og bli forklart hvordan du skal bruke linsevæske, om du trenger dette. I tillegg lærer du også om god linsehygiene, og hvordan du best mulig håndterer dem. Hygiene er veldig viktig når det kommer til linser. De fleste får linse-rutinene til raskere enn man skulle tro.

Tilvenning av linser går vanligvis fort. Hos oss får du prøve ulike typer, om du vil. Slik at du får testet ut selv at de gir deg god komfort hele dagen - og at du ser klart. Når du har brukt dem noen dager, kommer du tilbake til en oppfølgingskontroll. Da sjekker optiker at linsene sitter som de skal på øyet, at du ser godt og at du er trygg på håndteringen av linsene.

Om du likevel synes at det å håndtere linsene de første dagene er vanskelig - ikke nøl med å ta kontakt med din optiker. Da får du ekstra oppfølging. Husk, øvelse gjør mester!

Når du bruker linser, er det viktig å sjekke øyehelsen en gang pr. år (link til artikkel) Noen foretrekker å komme oftere.

Du vi får innkalling etter avtale med din optiker.

Bestill time

Bestill time hos en av våre dyktige optikere

Optiker med sønn