Månedslinser er en type linser som tas av og på daglig, og kastes etter 30 dager. De er kun beregnet på dagsbruk, og skal ikke soves med. Hver kveld tas de ut og oppbevares i linsevæske. Denne linsevæsken byttes ut hver dag og kontaktlinse-beholderen, som kalles linseetui skiftes regelmessig. Månedslinser er en økonomisk og effektiv løsning.

Hvordan bruke månedslinser?

Det er ikke komplisert å bruke månedslinser, men det krever litt mer jobb enn dagslinser og døgnlinser. Månedslinser krever at du renser linsene hver dag, med linsevæske (også kalt linsevann) og er nøye med hygienen. Dette gjelder for så vidt alle linsetyper, men er spesielt viktig når du skal ta inn og ut samme linse flere ganger. Samtidig er månedslinser det billigste alternativet.

De fleste bruker månedslinser som varer i en hel måned, men enkelte som opplever dårlig komfort, tørre øyne eller belegg på linsene, kan bruke 14-dagers- eller ukeslinse. Les mer om linser og tørre øyne her.

Månedslinse eller dagslinse?

Om månedslinser er best for deg avhenger av flere ting. En ting er at månedslinser kommer i et større antall ulike materialer og design enn andre linser, og er det billigste alternativet. Dagslinser på sin side er regnet som enklere fordi de ikke krever rensing hver dag – samtidig tar de tar litt mer plass, og gir litt mer avfall, ettersom du må åpne en helt nye linse hver gang. Dersom du er prisbevisst og bruker linser mer eller mindre hver dag er månedslinser perfekt for deg.

Om du jakter etter månedslinser man kan sove med, leter du egentlig etter døgnlinser. Les mer om hvordan døgnlinser fungerer.

Jonas setter inn linsen

Tid for undersøkelse?

Bestill synsundersøkelse, nytilpasning eller kontaktlinsekontroll

Bestill en time

Månedslinser passer til deg som:

  • Er miljøbevisst (ikke ny linse hver dag som kastes)
  • Har behov for høyere styrker (Månedslinser har ofte større styrkeomfang enn dagslinser)

Finn din nærmeste Interoptik-butikk