Dagslinser, engangslinser eller endagslinser, er linser du kun bruker én gang. Du setter linsene på om morgenen og kaster dem på kvelden. Å slippe å tenke på rengjøring av linsene hver dag er praktisk. Samtidig får øynene dine et helt nytt sett hver gang, noe som gjør hverdagen enklere.

En enklere hverdag

Med dagslinser trenger du ikke å bruke tid på rengjøring av linsene eller kjøpe linsevæske. Endagslinser kan også minske risikoen for irritasjon og infeksjon på øyet, fordi en helt fersk linse blir satt inn hver gang. Det er rett og slett et enkelt og trygt valg, enten du skal bruke dem hver dag eller sporadisk til sport og fritid.

Som alltid ved håndtering av linser er det viktig med håndvask både ved innsetting og uttaking av linsene selv om de skal kastes. God hygiene er viktig når man skal berøre øyet. 

Sove med dagslinser?

Mange lurer på om de kan sove med dagslinser. Svaret er ganske enkelt at det skal man ikke gjøre. En høneblund om dagen i ny og ne går greit, men å sove natten gjennom med dagslinser fraråder vi sterkt. Årsaken er at disse linsene ikke slipper gjennom nok oksygen til hornhinnen. Når vi i sover må linsen være av et materiale som transporterer oksygen til hornhinnen. Av samme grunn, i tillegg til hygienehensyn, skal du absolutt ikke bruke engangslinser over flere dager. Da kan du få infeksjoner øyet.

Om du leter etter et enda mer fleksibelt alternativ er døgnlinser av et materiale som frakter oksygen godt. Disse er også utviklet for å kunne sitte på øyet hele døgnet og i flere døgn i strekk.

Kjøp dagslinser i din nærmeste Interoptik-butikk eller kjøp dem i vår nettbutikk: Dagslinser

Dagslinser eller månedslinser?

Både månedslinser og dagslinser har sine fordeler. Hva som passer deg best kommer helt an på dine behov. Månedslinser er billigere, men krever mer vedlikehold ettersom de må renses hver dag.

På den andre siden er dagslinser enklere å holde orden på, og passer godt hvis du ikke bruker linser hver eneste dag, eller vil ha et enklere alternativ. Det går også an å kombinere de to løsningene. Mange har gode erfaringer med å f.eks. bruke månedslinser til vanlig, men ha dagslinser med på ferien.

Jonas setter inn linsen

Tid for undersøkelse?

Bestill synsundersøkelse, nytilpasning eller kontaktlinsekontroll

Bestill en time

Dagslinser passer til deg som:

  • Ingen rengjøring av linsene – mindre risiko for infeksjoner
  • Ny frisk linse hver dag
  • Ingen behov for tilleggsprodukter

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Tørre øyne

Enkelte sliter med tørre øyne, enten i sammenheng med linser eller generelt. Derfor finnes det også dagslinser spesiallaget for tørre øyne, som er utviklet for å tilføre øyet mer fukt en vanlige linser. Disse finnes i flere «nivåer» avhengig av hvor mye du plages av tørre øyne. Les mer om tørre øyne her.

Dame med kontaktlinse

/ gode råd til deg som bruker kontaktlinser