Har du skaffet deg nye solbriller, eller har du et par favoritter fra i fjor som du ønsker å «holde liv i» så lenge som mulig? Da har vi noen gode råd til hvordan du kan ta vare på solbrillene dine slik at de holder seg gode som nye, lengst mulig.

Hvordan vasker du solbrillene dine?

Solbriller kan lett få merker fra fingre, krem eller til og med fra kaffesprut. Da er veien ofte kort bort til vasken hvor du skyller solbrillene og deretter tørker raskt av dem. Visste du at både temperatur på vannet og, ikke minst, materiale på tekstilene du tørker av brillene med spiller en stor rolle for hvordan solbrillene holder seg? Sørg for å alltid skylle solbrillene i lunket vann, og bruk en pussefille som er beregnet på brilleglass. Dermed skåner du glasset, eventuelle behandlinger av glasset eller polarisert glass. Solbriller med speilglass er spesielt utsatt for riper dersom de vaskes og pusses feil.

Les mer: Beskytt øynene dine med riktige solbrilleglass

Legg aldri solbrillene dine i bilruten

Visste du at solbrillene dine faktisk kan krakelere dersom de legges på dashboardet i bilen? Om solen skinner, og det er varmt ute, blir temperaturen i bilen din fort skyhøy! Utsettes solbrilleglasset for høye temperaturer kan belegget på brilleglasset slå sprekker slik at glasset blir skjoldete, og solbrillen blir ødelagt.

Les mer: Riktige solbriller gjør bilferien tryggere

Les mer: Solbriller med styrke

Legg solbrillene i etui!

Når solbrillene ikke er i bruk bør du legge dem i et passende etui. Solbriller kan lett overses, og er dermed også lette å sette seg på… Solbriller er også utsatt for barnehender, støt og riper om de ikke ligger trygt i et etui. Om du må legge fra deg solbrillene, uten et etui i nærheten, må du huske på at glassene skal vende opp. Husk også at speilglass er spesielt utsatt for riper om de oppbevares feil.

Les mer: Slik finner du de beste solbrillene til barnet ditt

Ikke sett solbrillene på hodet

Er du en av dem som bruker solbrillene som hårbøyle, eller som setter solbrillene automatisk på hodet når du kommer inn døra? Da bør du være klar over at dette reduserer «levetiden» på solbrillene dine. Brillestengene kan miste fasong og fasthet, festene kan bli slakke og i verste fall ryke. Husk at du alltid kan ta med deg brillene dine til en Interoptik-butikk for å stramme stenger – helt gratis!

Finn din nærmeste Interoptik butikk