Kjører du mye bil, spiller golf, sykler eller er på sjøen? Finn solbrilleglass og innfatning som er tilpasset ditt bruk.

Solbriller for alle behov

Solbrilleglass beskytter mot UV-lys og får øynene til å slappe av. I tillegg kan du få solbrilleglass med styrke.

Det aller nyeste på solbrillefronten er valg av modell ut fra din livsstil og aktivitetsnivå.

Ulike solbrilleglass

Sitter du ofte bak rattet hjelper glass i den brunoransje fargeskalaen med å dempe blåfargen i lyset slik at kontraster fremheves i all slags vær.

Er du aktiv på sykkelen bør du velge solbrilleglass av polykarbonat som er støtsikre. Gode solbriller beskytter også mot småstein og greiner i øynene når du sykler i naturen.

Velg helst en kurvet sykkelbrille så du bevarer godt sikt i blindsoner og blir skjermet mot vind.

På golfbanen passer brunoransje glass best for å øke kontrasten mellom hvitt og grønt og som fremhever grønn-nyansene i terrenget. Et alternativ er graderte glass som er mørke øverst og lyse nederst. Et godt råd er å velge innfatning med tynn stang og utsyn fra siden. Slik ser du godt på skrå. 

I båt og ved sjøen trengs ekstra mørke glass. Vannoverflaten kan reflektere lyset med opptil 100 % og det er særdeles viktig at glassene beskytter godt mot UV-stråler.

Polariserte glass reduserer det meste av lysrefleksen i vannoverflaten. Man ser fisken i vannet tydeligere og man forebygger blending av øynene. Et stort pluss med polariserte glass er at konturer i landskapet fremheves. Effekten virker i all slags vær, spesielt ved flatt lys. Polariserte glass passer også ideelt til bilkjøring.

Finn din nærmeste Interoptik butikk

  • Beskytte mot UV-stråling
  • Dekke godt rundt øynene
  • De bør være behagelige å ha på
  • De bør oppbevares i etuiet
  • Tilbringer du mye tid ute, trenger du flere par
  • Ikke la brillen ligge for lenge i direkte sollys (det skader fargen)

Barn og solbriller

For barn er det viktig å velge solbrilleglass som er mørke og en fasong på solbrillen som dekker godt på siden for å hindre at UV-strålene kommer inn på siden. Det viktigste for barn er at de synes solbrillen er komfortabel (både fatningens passform og glassene)  og fin slik at de har lyst til å bruke barnesolbrillene!