Å få barnet ditt til å beholde solbrillen på kan være en utfordring for foreldre. Solbrillene blir ofte fort revet av om de i det hele tatt kommer på nesen! Barnas øyne er under utvikling, og det er derfor svært viktig at øynene deres blir beskyttet. Dette gjelder spesielt på fjellet og på sjøen, men er også viktig under aktivitet ute i hverdagen.

Gode solbriller til barn

Når du skal kjøpe gode solbriller til barnet ditt bør du sørge for at den oppfyller flest mulig av følgende krav:

  • Solbriller til barn bør sitte godt på sidene slik at brillene sitter stødig under bevegelse.
  • Solbriller til barn bør sitte bra på nesen slik at brillene ikke glir ned på nesetippen. En brille som sitter stødig på nesen vil føles behagelig gjennom hele dagen. En brille som stadig glir ned vil gi ubehag og irritasjon.
  • Brilleglassene må være uknuselige. Om uhellet først er ute er det viktig at brillen har glass som ikke kan skade øynene ved at de knuser.
  • Solbriller til barn må være CE godkjente for å kunne stoppe farlige UV-strålene. Er du usikker på hvor du finner CE-merket? Se på innsiden av brillestengene!
  • Solbriller til små barn bør ikke kunne rives av (når barnet er under 3 år). Solbriller til de yngste barna må være ekstra stødige. En strikk mellom brillestengene sørger for at solbrillene holdes stødig på små hoder.
  • Bøyelig solbriller er optimalt for barnet. Er brillestengene stive og harde kan det oppleves upehagelig og stramt for barnet. Myke og lett bøyelige brillestenger er behagelige gjennom hele dagen - dermed er det også større sjanse for at brillene blir på nesen.

Solbriller til små og store barn

Barnas øyne er spesielt utsatt for UV-stråling og har derfor behov for god solbeskyttelse. Solbriller er derfor spesielt viktig fra lav alder. Interoptik har derfor et stort utvalg solbriller til aktiv lek og fritid. Det er det samme med solbrillene som med brillene - barna må like dem, men viktigst med solbriller er at de sitter godt og er behagelige på.

Visste du at vi også har briller med fargeskiftende glass til barn?

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Solbriller med styrke til barn

Vi har også flere modeller som du kan sette styrkeglass i. Er barnet ditt avhengig av briller for å se godt, er dette et veldig godt alternativ. Din Interoptiker viser deg gjerne hvilke solbrillemodeller du kan få styrke i.

Barn med solbriller

Kjøp solbriller til barn i nettbutikken

Mor og datter på stranden med solbriller

Se klart og behagelig når solen skinner.