Døgnlinser er kort og godt kontaktlinser du kan bruke hele døgnet rundt. Det betyr at du også kan sove med dem, noe andre linser ikke er egnet til. Døgnlinsen lar øyet ditt puste normalt ved at de frakter opptil 6 ganger så mye oksygen som andre linser. Døgnlinsen kan derfor beholdes kontinuerlig på øyet i opptil 30 døgn. Noe som gir deg en helt unik frihet til å alltid se skarpt, uansett situasjon.

Proffenes favoritt 

Døgnlinser blir ofte foretrukket av de som jobber lange strekk, i turnus eller i jobber der det er viktig å kunne agere raskt. Eksempelvis har fiskere, ambulansesjåfører og annet helsepersonell ofte gode erfaringer med døgnlinser. Samtidig er det på langt nær kun mennesker med disse yrkene som foretrekker denne typen kontaktlinser – fordi man slipper å ta dem ut og inn hver dag kan man nesten glemme at man i det hele tatt bruker linser, noe mange synes er behagelig.

Samtidig er det viktig å huske på at hygiene alltid er grunnleggende når det kommer til linser, og døgnlinser er intet unntak. Om det skulle komme urenheter på linsene er det viktig å rengjøre dem, før man setter dem på igjen. Du skal alltid sjekke at du ser godt med linsene og at de er gode å ha på. Om ikke de er det, må du ta linsene ut og rense dem.

Døgnlinser eller månedslinser?

Om det er døgnlinser eller månedslinser som er best for akkurat deg kommer an på flere faktorer. Generelt ligger prisen på døgnlinser noe høyere enn på månedslinser. Ettersom du setter inn og tar ut månedslinser daglig, må du også være mer påpasselig når det kommer til renhold av linsene. Linsene legges i linsevæske som byttes ut daglig. Selv med en noe høyere pris tillater døgnlinser en frihet ingen andre linsetyper kan gi. Vurderer du laseroperasjon, men vegrer deg på grunn av pris og risiko, kan døgnlinser være et godt alternativ ettersom begge deler gir deg godt syn hele døgnet.

Jonas setter inn linsen

Tid for undersøkelse?

Bestill synsundersøkelse, nytilpasning eller kontaktlinsekontroll

Bestill en time

Døgnlinser passer til deg som:

  • Ønsker mulighet for å sove med linser
  • For deg som jobber natt/reiser mye
  • Mindre håndtering (slipper rens og bytte linse hver dag)

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Dame med kontaktlinse

7 gode råd til deg som bruker kontaktlinser