Når det gjelder valg av linser eller briller til barn er det ikke slik at det ene utelukker det andre. Bruker barnet ditt briller til vanlig, kan linser fungere som et veldig godt alternativ på trening og aktive dager. Aktive barn fortjener den friheten som kontaktlinser gir - akkurat som oss voksne.

Fordeler med kontaktlinser til barn er mange:

  • Kontaktlinser er praktisk ved fysisk aktivitet som svømming, ballsport, gym, ski og uteliv i all slags vær og vind
  • I lek og sport er linser perfekt – de hemmer ikke og barnet trenger ikke være redd for å være aktiv og tenke på at brillene kan bli ødelagt.
  • Kontaktlinsene følger øyet, ergo får du større synsfelt.
  • Ved nærsynthet (høye minusstyrker) gir brilleglass en kraftig forminskelse og ved høy pluss en kraftig forstørrelse i tillegg til forvrenging av synsfeltet. Denne effekten oppleves ikke med kontaktlinser.  

Les mer: Drømmelinser kan bremse utviklingen av nærsynthet hos barn

Når kan barn begynne med kontaktlinser?

Optikerne hos Interoptik vurderer sammen med dere foreldre om barnet er modent nok til å begynne med kontaktlinser. Det utføres først en grundig synsundersøkelse for å finne rett styrke til både briller og linser. Deretter tas ekstra mål for å finne den ideelle kontaktlinsen og den settes på barnets øyne. Barnet får ha linsene på og føle hvordan det er å se med linser, og hvordan det er å ha de på. Engangslinser brukes oftest.

Optikeren setter av god tid til å vise hvordan linsene skal tas av og på. Barna trener seg og bli trygge på å håndtere linsene, og du vil bli overrasket over hvor fort tilvenningen faktisk går. I begynnelsen er det hyppig oppfølging og etterkontroller. Optikerne hos Interoptik gir gode råd og tilpasser linsene etter behov.

Abonnement på kontaktlinser?

Med abonnement på linser får dere nye kontaktlinsene levert rett hjem. Slik går dere aldri tom for linser - enkelt og praktisk i en hektisk hverdag. 

OBS: Noen foreldre er redde for at kontaktlinsen kan forsvinne bak øyet. Det er anatomisk umulig! Linsene skal flytte seg rundt på øyet slik at det kommer tårevæske mellom kontaktlinsen og øyet når man blunker, men sklir aldri bak øyet.

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Finn din nærmeste Interoptik-butikk