Visste du at det ikke er lagt opp til videre oppfølging av barnas syn etter den obligatoriske synstesten på helsestasjonen på 4-års-kontrollen? Etter dette er faktisk barnas syn og øyehelse overlatt til oss foreldre, og mye kan skje med barnas syn frem til de skal begynne på skolen som 6-åringer.

Det er viktig med jevnlige synsundersøkelser hos optiker for å kunne oppdage eventuelle endringer i barnas syn - både før og underveis i skolegangen.

Slik bestiller du synsundersøkelse til barnet ditt

Om endringer i synet ikke oppdages før skolestart kan det bidra til innlæringsvansker, og barna kan reagere ved å trekke seg ut av lek og situasjoner hvor de er avhengige av å se godt. Hos Interoptik utfører vi synsundersøkelser fra barnet er 5 år gammelt.

Les mer: Visste du at cirka 10 prosent av skolebarn i alderen 7-15 år ser for dårlig?

  • Når du skal bestille synsundersøkelse til barnet ditt velger du «Bestill time» - den oransje knappen øverst til høyre på skjermen din. Deretter får du opp en meny hvor du først velger din optiker når du i søkefeltet kan skrive inn butikknavn, fylke, by, adresse eller postnummer.

    Når du har valgt optiker skal du velge hva slags undersøkelse du skal bestille. Du kan enten bestille Synsundersøkelse (kr 840) eller en Synsundersøkelse med optomap netthinnebilde (kr 1190). Sistnevnte synsundersøkelse er den grundigste hvor hele netthinnen til barnet scannes for et fullstendig bilde av barnets øyehelse. I tillegg har vi en egen undersøkelse for barn som heter Synbarn. Denne inneholder ikke undersøkelse av synsfelt/perimetri (kr 990).

  • Er du i tvil om hvilken undersøkelse som passer best, eller har du kanskje andre spørsmål du ønsker besvart, kan du velge den oransje knappen øverst til høyre som heter «Finn butikk». Her finner du raskt telefonnummer og e-post-adresse til din foretrukne optiker som vil sørge for at du og barnet ditt får den hjelpen dere har behov for.


    Les mer: Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

synsundersøkelse for barn
Synsundersøkelse barn

Trygg synsundersøkelse for barn – hos Interoptik

Det er viktig for oss at barna føler at de er i trygge hender under hele synsundersøkelsen. Vi setter alltid av god tid – også til å lytte og snakke. Vi undersøker synet for avstand og nær, dybdesyn og samsyn. Om barnet kan lese sørger vi for å ha lesestoff tilgjengelig slik at vi kan se hvordan barna leser, for eksempel hvordan de holder hodet sitt.

Les mer: Indikasjon på at barnet ditt kan ha dårlig syn

Etter endt undersøkelse vil det foreligge en grundig vurdering av barnets syn, og eventuelt med en anbefaling til beste optiske løsning enten det er briller, kontaktlinser eller begge deler.

Synet er en viktig ledsager gjennom livet – la barna se godt!

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Synsundersøkelse en gang i året

Alle barn bør undersøkes av optiker med jevne mellomrom. Første gang bør være før de begynner på skolen, siden bør de følges opp hvert år om ingenting er galt. Mange barn opplever såkalt «nærpunktstress». Dette kan optikerne motvirke for eksempel med avlastningsbriller.

Et barn med briller på skateboard

Få reservebrille til barn med på kjøpet!

Verdi inntil 2700,-