Livsstilen vår har endret seg. Vi bruker mer tid på nærarbeid - både foran skjermer på jobb, skole og på fritiden. Om du tenker deg om, så bruker du øynene dine på en helt annen måte enn det foreldrene dine gjorde da de var på samme alder. Denne endringen er en utfordring for synet vårt. Øynene er ikke skapt for å jobbe lenge på nært hold, men for å se på ulike avstander og spesielt langt hold ute i naturen.

Heldigvis finnes det brilleglass som gjør vår nye hverdag lettere for øynene dine. Livsstilsglass er tilpasset det livet vi nå lever. 

Interoptik har livsstilsglass for to hovedgrupper:

Livsstilsglass for deg under 45 år

Øynene er ikke skapt for å stirre timevis på mobil, nettbrett og PC-skjerm. Muskulaturen i øynene blir belastet av dette nærfokuset. Symptomer du kan oppleve er:

  • Såre, irriterte og slitne øyne
  • Spenninger rundt øynene
  • Hodepine
  • tretthet

Livsstilsglass er laget for å avlaste øynene og dermed redusere disse symptomene.

 Livsstilsglass for deg over 45 år

Rundt denne alderen begynner øynene gradvis å miste sin evne til å fokusere. Tradisjonelt har man da kjøpt en progressiv brille, eller en lesebrille og en avstandsbrille. Disse brillene er imidlertid ikke optimalt tilpasset vår nye livsstil med mye nærarbeid.

Progressive briller er den mest allsidige brillen, men vi anbefaler i tillegg en brille med nærfokuserte livsstilsglass. Fordelen med en brille med livsstilsglass er at den har bredere lesefelt enn progressive briller.  Sammenlignet med en lesebrille har en brille med livsstilsglass flere styrker slik at du også kan se klart utover i rommet samtidig som du ser klart det du har i fanget. Da slipper du å ta av lesebrillene når du skal se på TV, samtidig som du ser på nettbrettet eller strikkeoppskriften.

Visste du at blått lys påvirker øynene dine, og at det faktisk har en negativ effekt på nattesøvnen?

 

Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time

Finn din nærmeste Interoptik-butikk