Når vi tenker på dårlig syn, er det ofte nærsynthet og langsynthet vi tenker på. De kan opptre alene eller i kombinasjon med skjeve hornhinner eller presbyopi (alderslangsynthet). Disse synsfeilene er alle veldig vanlige, og finnes hos en stor del av befolkningen. Man kan ha varierende grad av synsfeil. Noen merker den nesten ikke i det hele tatt, mens andre er helt avhengig av hjelpemidler for å klare seg i hverdagen.

Tegn på dårlig syn

  • Hodepine
  • Anstrengte, trette, og slitne øyne
  • At du lukker eller holder over det ene øyet
  • Dårlig konsentrasjonsevne
  • Å unngå nærarbeid som lesing, skriving etc.
  • Mysing eller å ofte sitte med rynket panne
  • Å holder bøker, mobiltelefon etc. tett opp til ansiktet eller uvanlig langt unna
  • Bytter om på bokstaver, ord eller hele linjer ved lesing.
  • Vanskeligheter med å henge med i møter, trafikk, etc.

Synsundersøkelse og førerkort . Når det gjelder førerkort og syn viser undersøkelser at altfor mange bilførere ser for dårlig, noe som reduserer trafikksikkerheten både for sjåføren selv, passasjerer – og for medtrafikanter. Ved førerprøven må du fremlegge en attest fra optikeren eller lege på at du oppfyller alle synskravene for kjøring eller ta en synstest i forbindelse med oppkjøringen. Dessuten er det mange som får endret styrke på øynene sine løpet av årene og som ikke er klar over at de ser for dårlig. Vi tilbyr synsundersøkelse for førerkort, slik at du er helt sikker på synet ditt er sikkert i trafikken.

Kjenner du deg igjen i noen av symptomene på dårlig syn, og mistenker du at du har en synsfeil? Da anbefaler vi at du går til en av våre optikere og tar en synstest, da får du sjekket synet, og øyehelsen din. Så kan du være trygg på at alt står bra til med øynene dine.  Har du en synsfeil, om en bare en liten vil du få en mye mer behagelig hverdag med briller eller linser!

Les mer om øyets anatomi her.

Bestill en utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. kr 1190,-

Optiker med otpomapbilde

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Fagsjef Optiker MSc. Olaug Skrøppa

Klinisk informasjon og innhold på våre nettsider er godkjent av vår fagsjef og Optiker MSc., Olaug Skrøppa. Hun leder fagrådet i Interoptik og er en viktig bidragsyter i konseptrådet vårt. Slik sikrer hun at vi alltid har det beste kliniske tilbudet på markedet med håndplukkede mennesker og den nyeste teknologien.

Fagsjef og Optiker MSc. Olaug Skrøppa