Drømmelinser, også kalt nattlinser er kontaktlinser du sover med om natten og tar av om morgenen, og som faktisk bremser utviklingen av nærsynthet! Linsene former hornhinnen slik at synsfeilen blir korrigert, og du ser godt uten briller og linser.

Drømmelinsene kan også bremse utviklingen av nærsynthet hos barn. Stadig flere barn blir nærsynte, og det er en fordel at utviklingen bremses for å unngå komplikasjoner. 

Hva er Drømmelinser?

  • Drømmelinser er stabile kontaktlinser du sover med. Når du sover endres hornhinnens fasong. Om morgenen tas linsene ut, og du ser godt hele dagen. 
  • Drømmelinser kan også bremse barn- og unges utvikling av nærsynthet med opptil 59 %.
  • Drømmelinser kan brukes av nærsynte opp til -5,5 dioptrier og -2,5 hornhinneskjevhet.

Kontaktlinser som bremser nærsynthet

Drømmelinser/nattlinser kan bremse utviklingen i nærsyntheten. Dette er påvist i mange studier. Derfor er Drømmelinsene en stor fordel for nærsynte barn som slipper vanlige kontaktlinser eller briller. Med aktiv fritid og sport, kan kontaktlinsene falle ut og brillene av. Det å bremse nærsyntheten forebygger risikoen for en del fremtidige øyesykdommer og yrkesmessige begrensninger som kan komme med høygradig nærsynthet.

Kontroll og ettersyn

Bruker du Drømmelinser må du komme regelmessig til kontroller slik at vi kan sjekke øynene for å se at linsene har gitt den rette effekt uten å medføre sårhet, tørrhet eller slitasje på øyet.

Da sjekker vi at overflaten på hornhinnen er helt glatt og fin, og måler hornhinnens fasong. samt styrke og generell øyehelse.

Den gode effekten kan faktisk komme etter bare 2–3 netters bruk, så raskt korrigeres synet. Linsene må imidlertid brukes hver natt for å bevare effekten.

Slik fungerer Drømmelinser

Et øye som er nærsynt vokser seg for langt. Drømmelinsen gjør at hornhinnen flater litt av, og det korrigerer nærsyntheten. Drømmelinsene fungerer til minus 5,5, og passer også mot hornhinneskjevhet til minus 2,5.

Eldre opplever mindre fuktighet og kan kjenne seg tørrere i øynene. Vanlige kontaktlinser kan av og til forbindes med tørrhet, og det kan gi redusert bæretid. Med Drømmelinser slipper du kontaktlinsene fra morgen til kveld. Fordi Drømmelinsene tas av om morgenen, bevarer du naturlig tårefunksjon på dagen. Det er en stor fordel for voksne.

Drømmelinser er også et fullgodt alternativ om du av ulike grunner ikke klarer å bruke kontaktlinser på dagtid. Enten pga. tørrhet på øynene, jobb med mye støv eller at kontaktlinser ikke er egnet. Drømmelinsen blir skreddersydd til ditt øye.

 

Her finner du Drømmelinser

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Finn din nærmeste Interoptik-butikk