Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

Synsundersøkelse barn
Visste du at Interoptik tilbyr en gratis ekstra brille til barn?
Visste du at hvert 5. skolebarn ser for dårlig? Dårlig syn kan svekke læreevnen og hemme barnas utfoldelse i lek og aktivitet. Derfor er det viktig å undersøke barnas syn tidlig. Vi har skreddersydd vår synsundersøkelse slik at barna skal få en god opplevelse.

Synstest for barn

Synet kan være hovedårsaken til nedsatt lese- og læringsevne hos barn. Har barnet nedsatt syn må barnet anstrenge øynene mer enn normalt for å kunne følge med. Et godt og uanstrengt syn gjør det lettere å konsentrere seg - uten å anstrenge øynene mer enn nødvendig. Hos Interoptik utfører vi synstest for barn fra 5 år og oppover. For yngre barn skal synsundersøkelsen utføres med en lege til stede.

Synstest på barn hos Interoptik

Vi setter av god tid til barna og starter med å høre hvilke behov de har og hvordan de har det på skolen. Hvorfor har barnet kommet til undersøkelse? Er det første gang? Ser barnet godt på alle avstander? Har barnet hodepine eller opplever vedkommende å være sliten i øynene? Liker barnet å lese? Liker barnet å spille på Ipad?

Det er barna selv som skal svare, foreldrene bare supplerer ved behov. Ofte forteller barna mye som de ikke har nevnt for foreldrene, og dette kan være verdifull informasjon for en optiker som vet å stille de rette spørsmålene. Barna tror ofte at alle har det sånn som de har, og derfor har de heller ikke nevnt noe til foreldrene.

Hvordan foregår en synstest for barn?

Under synstesten blir synet undersøkt både for avstand og nær, samt dybdesyn. Samsynet blir også sjekket, det er viktig for lese- og skriveferdighetene, og kontrollerer fargesynet.

Vi passer på å ha Donald-blader eller annen barnevennlig lesestoff tilgjengelig. Slik ser vi hvordan de leser. Selve undersøkelsen gjør vi effektivt, slik at det blir gøy og ikke langtekkelig. En synstest munner ut i en nøye vurdering av barnets syn og en anbefaling om beste optiske løsning, som kan være briller, kontaktlinser eller begge deler.

Hva koster synstest for barn?

En basis synstest for barn koster kr 660,- og består blant annet av standard netthinneundersøkelse, måling av øyetrykket, utmåling av brillestyrke og evaluering av eventuelle funn og behov.

En utvidet synsundersøkelse med optomap koster kr 990,-. Denne grundige undersøkelsen innebærer en optomap-scan av netthinnen, samsynsevaluering, måling av øyetrykk, evaluering av synsfelt, undersøkelse av øyelinse og hornhinne, utmåling av brillestyrke, evaluering og oppsummeringe av eventuelle funn og behov.

Synstest barn
Synstest barn
Du kan også bestille time over telefonen. Finn din Interoptiker her:

    Grundig oppfølging av øyehelsen ved et optomap- scan

    Ved hjelp av et optomap-scan tar vi et bilde av innsiden i øyet for å sikre at øyet er friskt, at utviklingen er bra, eller om det er tegn til skader eller sykdommer på netthinnen  som kan være skadelig for synet og må henvises til øyelege. Et optomap-scan er fullstendig smertefritt og tar bare et par sekunder. Bildene lagres slik at vi kan sammenligne og se etter forandringer neste gang barnet kommer til en synsundersøkelse. 

    Synsundersøkelse en gang i året

    Alle barn bør undersøkes av optiker med jevne mellomrom. Første gang bør være før de begynner på skolen, siden bør de følges opp hvert år om ingenting er galt. Mange barn opplever såkalt «nærpunktstress». Dette kan optikerne motvirke for eksempel med avlastningsbriller.