Optomap er et digitalt kamera som scanner netthinnen din og viser over fire ganger mer enn et vanlig netthinnebilde. Derfor kan et Optomap-scan avsløre mye om øyehelsen din og avdekke eventuelle øyesykdommer.Historien om optomap startet i 1992 da Douglas Anderson opprettet Optos som et resultat av en fars kjærlighet til sin sønn: Andersons 5 år gamle sønn, Leif, ble blind på det ene øyet etter en netthinneavløsning som ikke ble oppdaget i tide.

Leif gikk til regelmessige synsundersøkelser for oppfølging av øyehelsen, men på den tiden kunne en slik synstest oppleves ubehagelig, spesielt for et barn. Det gjorde det vanskelig for optikerne og øyelegene å gjennomføre en fullstendig synsundersøkelse av hele netthinnen hans.
Fem år gamle Leif ble blind som følge av en netthinneavløsning som ble oppdaget for sent.

Synsundersøkelse med optomap

Med en Optomap-undersøkelse kunne Leifs netthinneavløsning blitt oppdaget i tide til å bli behandlet. Dette kunne ha reddet synet hans.

I 10 år jobbet Anderson for å utvikle en metode som gjorde det mulig å undersøke innsiden av øyet på en enklere måte. Han lykkes, og i 1999 mottok Optomap klarering fra FDA og EU CE-merkering som verdens første pasientvennlige netthinnescanner.

Slik kan optomap kan redde syn

Optomap gjør det i dag mulig å ta et digitalt panoramabilde av netthinnen din i ett enkelt trykk. Det er helt smertefritt og det tar såvidt et halvt sekund. Optomap kan avdekke fire ganger mer av netthinnen din enn tradisjonelle instrumenter, og kan i tillegg til øyesykdommer også avdekke andre sykdommer som ikke nødvendigvis bare gjelder øynene dine.

Optomap kan brukes ved alle synsundersøkelser, også ved synstest av barn, og du finner den i alle våre Interoptik-butikker over hele landet. Synet er en av dine viktigste sanser og skal følge deg gjennom hele livet - en jevnlig synstest med optomap kan være avgjørende for synet ditt.

Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time

Finn din Interoptik-butikk