Godt syn legger grunnlaget for gode prestasjoner både på skolen, i lek med venner og på hjemmebane. Vi i Interoptik tar dette ansvaret på alvor med ekspertise og erfaring på barn og syn. Dette, i kombinasjon med det mest avanserte utstyret som finnes på markedet, gjør oss i stand til å hjelpe ditt barn med å bevare synet gjennom hele livet.

Synet kan være hovedårsaken til nedsatt lese- og innlæringsvansker hos barn. Har barnet nedsatt syn, vil det anstrenge øynene for å følge med. Godt og uanstrengt syn gjør det lettere å konsentrere seg. 

Indikasjon på at barnet ditt kan ha dårlig syn

 1. Har hodepine
 2. Er anstrengt og sliten i øynene
 3. Lukker eller holder over det ene øyet
 4. Har dårlig konsentrasjonsevne
 5. Unngår nærarbeid som lesing, skriving osv.
 6. Myser eller sitter med rynket panne
 7. Holder boken tett opp til ansiktet
 8. Bytter om bokstaver, ord eller hele linjer ved lesing
 9. Ikke klarer å henge med i timene

Interoptik har synsundersøkelse spesialtilpasset skolebarn. Tar du barnet ditt med til oss vil vi undersøke synet og øyehelsen grundig.

Det er vårt ansvar å være oppdatert på de beste og mest moderne løsningene for å kunne hjelpe hvert enkelt barn på best mulig måte. Det er også vårt ansvar å sørge for at du får svar på det du måtte lure på om barn og syn. Ring oss gjerne om du har spørsmål

  Det nærsynte øyet hos barn

  Når man er nærsynt er det vanskelig å se ting på lang avstand. Et nærsynt barn vil for eksempel sette seg tett opp mot tv’en, myse når de skal se noe på avstand, og ha boken tett opp mot ansiktet.

  Det langsynte øyet hos barn

  Er du langsynt, må du anstrenge deg for å se ting som er tett på. Det kan gi hodepine, skjeling og en tendens til dobbeltsyn. Noen barn reagerer med å bli urolig og ha vanskelig for å konsentrere seg om aktiviteter som foregår på nært hold

  Det passive øyet hos barn

  Enkelte barn har dårligere syn på det ene øyet enn på det andre. Dermed vil kroppen ubevisst benytte det øyet med minst synsfeil mer enn det andre øyet. Dette gjør at dette ikke utvikler skarpsynet slik det bør, og samsynet blir dermed også redusert.

  Det er viktig at dette oppdages og behandles så tidlig som mulig, helst før barnet begynner på skolen. I de fleste tilfeller er det da mulig å oppnå et tilnærmet normalt samsyn.

  Skjeling hos barn

  Skjeling kan ofte løses med briller. I noen tilfeller vil det også være nødvendig å trene øynene til å øke samsynet. Hos barn skjer dette vanligvis ved å ha lapp over ett av øynene. Det er viktig å starte tidlig med en slik behandling. Synstrening kan også benyttes.

  Alltid en reservebrille med på kjøpet - til og med 16 år

  Det er vårt ansvar at briller ikke blir en hemsko som begrenser utfoldelsesmulighetene til barnet. Godt syn skal, tvert imot, bidra til mer lek og moro! Vi vet at barn er barn, derfor gir vi deg alltid en reservebrille med på kjøpet når du kjøper briller til barnet ditt hos oss.

  Reservebrillen har en verdi på 795,- og inkluderer glass med ripebeskyttelse, antirefleks og UV-beskyttelse. Kan ikke benyttes sammen med andre tilbud, komplett pris barn eller rabatter.

  Les mer: Reservebrille til alle barn

  aktiv jente med barnebrille

  De beste brillene for barnet

  • Barnet skal like brillen, de bør synes den er tøff og fin.
  • Plastglass må benyttes slik at de ikke knuses under lek og skader barnet.
  • Herdet glass er viktig for best mulig beskyttelse mot slitasjer og riper.
  • En bøyelig innfatning og gjerne ridestenger bak øret er å foretrekke, slik at de sitter på plass i en aktiv hverdag.
  • Husk en ekstra brille! Det er et godt tegn om brillen må rettes på/byttes innimellom- dette tyder på at brillebrukeren er som barn flest; aktiv- og at brillebruk ikke hindrer dem. 

  Det er vårt ansvar å sørge for at vi til enhver tid har et bredt utvalg av innfatninger og solbriller til barna. Det gjør at vi, sammen med barnet og deg, finner en brille som både kler og passer barnets ansiktsform og ønsker best mulig. Vi har et stort utvalg fra kjente merkevarer i alle prisklasser. 

  Brillestylist velger briller til jente

  Ikke glem solbriller til barn

  Barnas øyne er spesielt utsatt for UV-stråling og solbriller er derfor spesielt viktig fra lav alder. Vi har derfor et stort utvalg solbriller til aktiv lek og fritid. Det er det samme med solbrillene som med brillene - barna må like dem, men viktigst med solbriller er at de sitter godt og er behagelige på. 

  Vi har også flere modeller som du kan sette styrkeglass i. Er barnet ditt avhengig av briller for å se godt, er dette et veldig godt alternativ!

   

  La barna prøve kontaktlinser

  For barn er en kombinasjon av briller og linser en smart løsning - mange velger å bruke linser til idrett og fritid. 

  Det avhenger av barnet selv når de kan begynne med linser. Det viktigste er at barnet er modent nok til å håndtere linsebruken selv. Grundlig opplæring blir selvfølgelig gitt til både barn og foreldre. Det er i dag mange barn som benytter kontaktlinser, blant annet fordi vedlikehold har blitt enklere med linser man kaster hver dag, eller linser man også kan sove med i inntil 30 døgn.

  Kontaktlinser gir en utrolig frihet, spesielt for aktive barn! Men husk, man må alltid ha en brille i tillegg til kontaktlinsene, slik at øynene kan få litt linsefri på kvelden.