Barn lærer seg teknikker for å kompensere et redusert syn. Som foreldre må vi følge ekstra godt med på hvordan barn bruker øynene.

Barn har ingen referanserammer på hvordan synet deres skal være. Barn tror at det de ser er slik som alle andre ser.

Med sterke fokuseringsevner klarer barn å tilpasse synet sitt. De kan vri på hodet slik at «det gode øyet» brukes mest. Langsynte klarer å kompensere på nært hold slik at de kan tegne innenfor streker og legge perler. 

Med små øyne følger stort ansvar, og det er dere som foreldre som har ansvar for å vite at barnet ditt ser godt nok. Det gjøres blant annet via en synsundersøkelse hos en optiker. Test hos helsesøster skal fange opp de verste tilfellene som kan føre til varig svekkelse, men er ikke fullstendig nok til å fange om alle typer synsfeil. Dessuten så endrer synet seg etter som barnet vokser. 

Ser du som foreldre også godt nok? Ta gjerne en liten test sammen med barnet når dere kjører bil. Spør barnet om det ser trafikkskilt, kan lese nummerskiltet på bilen foran, ser dyr eller ting langs veien og døra på huset hjemme når dere nærmer dere. Hva med deg som voksen, ser du alt?

Finn din nærmeste Interoptik butikk

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her