Briller har tidligere bare korrigert nærsynthet hos barn. Nå kan en helt ny brilletype også bremse og behandle nærsynthet. Dette kan utgjøre en stor forskjell for barna - både i hverdagen og også som voksne.

Derfor er det viktig å bremse nærsynthet

Å bremse utviklingen av nærsynthet kan gi barn store helsemessige og sosiale gevinster. Frem til i dag har det kun vært kontaktlinser som har kunnet bremse utviklingen av nærsynthet. Det er først nå at det er utviklet briller som kan gjøre det samme.

Det er banebrytende forskning som ligger til grunn for den nye brilleteknologien som nå er tilgjengelig i Norge og hos Interoptik.
Forskning viser at brillene bremser utvikling av nærsynthet med 60-67 % i gjennomsnitt.

Brukerne av brillene merker ikke forskjell mellom de nye behandlingsbrillene og «tradisjonelle» briller, som kun korrigerer og ikke behandler nærsynthet.
Nærsynthet innebærer at øyeeplet vokser seg for langt. Behandlingsbrillene kontrollerer den perifere lysbrytningen slik at den plasseres foran øyets netthinne. Dette fører til at veksten i øyeeplets størrelse reduseres, og følgelig utvikles mindre nærsynthet enn med tradisjonelle briller.
Det finnes også kontaktlinser som bremser utviklingen av nærsynthet. Endel foreldre og barn opplever imidlertid at briller er en enklere løsning, særlig for unge barn. De nye behandlingsbrillene gir samme effekt, altså at de både korrigerer syn og bremser videre utvikling av nærsynthet.

Les mer: Stellest brilleglass korrigerer og behandler nærsynthet hos barn

Nærsynthet er et økende problem

Noen barn utvikler i dag nærsynthet så tidlig som i 6 – 8 års alder, mens mange blir nærsynte i løpet av tenårene. Forskning viser at sannsynligheten for å utvikle nærsynthet øker når man bruker mer tid på aktiviteter der man ser på nært hold, for eksempel bruk av digitale enheter, lekser og lesing, og tilbringer mindre tid utendørs. Internasjonale øyehelseforskere anslår derfor at fem milliarder mennesker, eller halve jordens befolkning, kan være nærsynte i 2050.

Bremsing av nærsynthet gir helsemessige og sosiale gevinster 

Ved å bremse nærsynthetsutviklingen vil man først og fremst forebygge risiko for fremtidige øyesykdommer som grønn stær, grå stær, ulike netthinnesykdommer og netthinneløsning. Nærsynthet kan i tillegg være upraktisk. Tidlig behandling av nærsynthet kan forhindre at mange barn blir sterkt nærsynte, noe som igjen kan opprettholde barnas muligheter til fritt yrkesvalg når de blir voksne (f.eks. politi, forsvar, pilot, brannvesen osv.).
I tillegg til de individuelle gevinstene for hvert barn, vil mindre nærsynthet også gi betydelige besparelser for samfunnet.

I Interoptik er vi alltid opptatt av å ta i bruk ny brilleteknologi som bidrar til bedre syn og øyehelse. Vi er stolte over å kunne tilby briller som kan bremse nærsynthet hos barn. Kanskje dette er den beste løsningen for nettopp barnet ditt? 

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Stellest brilleglass for nærsynte barn

Gjennom innovativ teknologi og klinisk beviste resultater, vil brilleglasset Stellest® beskytte barnets syn i dag - og i fremtiden.

Jente med Stellest brilleglass

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Øyets anatomi

Dette er nærsynthet

Nærsynthet, som på fagspråket kalles myopi, er den vanligste synsfeilen i verden og rammer en stor del av befolkningen. De som er nærsynte har problemer med å se objekter skarpt på lang avstand.