Fagsjef og Optiker MSc. Olaug Skrøppa er vår fremste ekspert på kliniske spørsmål og alt innen optikerfaget, syn og øyehelse. Hun har vært i optikerbransjen i hele 30 år og brenner like sterkt, om ikke sterkere, for faget den dag i dag.

Møt vår fagsjef og Optiker MSc, Olaug Skrøppa

Fagsjef og Optiker MSc. Olaug Skrøppa er utdannet ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Etter endt studie i 1996 ble hun Høgskoleingeniør med tittelen Offentlig godkjent optiker. Etter et par år som optiker i butikk drev engasjementet henne til masterstudie i klinisk optometri fra Salus University Pennsylvania. I dag har hun tittelen Optiker MSc. og har spesialisering i allmenn optometri. Olaug har også videreutdanning innen kontaktlinsetilpasning, tårefilm og tørre øyne.

Olaug har lang fartstid som kliniker og butikksjef i bransjen. Hun har i tillegg jobbet som optiker på Augeavdelinga ved Førde Sentralsjukehus. Hun har også erfaring med for -og etterundersøkelser i forbindelse med laserkirurgi og linsebytteoperasjoner.

I dag har Olaug vært fagsjef i Interoptik I 11 år og er en kjent skikkelse i optikerbransjen i Norge. Hun har gjort en solid innsats gjennom tidligere verv som styremedlem i Norges optikerforbund og som leder av Trafikkutvalget i NOF i flere år. Olaug er sakkyndig for Norsk Pasientskadeerstatning hvor hun evaluerer optikeres avgjørelser og behandling i saker hvor pasienter føler seg feildiagnostisert.

Fagsjef som jakter fag

Olaug er opptatt av at alle medarbeidere i Interoptik skal holde seg faglig oppdatert. Det gjelder like mye henne selv! Hun deltar stadig på nasjonale og internasjonale fagkongresser som BCLA, American Academy of Optometry og TFOS

Her knytter hun kontakter og inviterer flere av disse som gjesteforelesere til ulike fagsamlinger i Interoptik. Å dele informasjon og kunnskap med sine medarbeidere er noe Olaug setter svært høyt.

Hva brenner fagsjefen for?

Interoptik investerer hele tiden i ny teknologi, og utvikling og kursing av medarbeidere. Nettopp dette står fagsjefens hjerte nært:

-Menneskene er vår aller viktigste ressurs. Våre medarbeidere skal trives hos oss, de skal få jevnlig påfyll av fagkurs og produktkunnskap slik at de på best mulig måte kan undersøke, behandle og gi de beste synsløsningene til hver enkelt pasient.

Olaug gjør også sitt for å bidra til korrekt formidling av faget. Hun har et tett samarbeid med kundeservice slik at de kan gi gode svar til alle som kontakter Interoptik. Hun brenner sterkt for å gjøre kompleks, faglig informasjon lett forståelig for alle nye og gamle kunder.


Godt syn og god øyehelse kan være avgjørende for et godt liv. Med fagsjef og Optiker MSc Olaug Skrøppa er kusen satt for at viktigheten av dette skal nå ut til folket.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Hvorfor velge Interoptik?

Vi i Interoptik er trygge på hvorfor og hvordan vi skiller oss ut - til det beste for deg og din øyehelse. Når du velger oss kan du være like sikker som oss på at synet ditt er i de beste hender.

Interoptik og norsk kundebarometer

Visste du at?

Etter endt utdanning må alle optikere søke om autorisasjon hos Helsedirektoratet for at de skal kunne jobbe som optiker i Norge:

Autorisasjon og spesialistutdanning

 

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag