Dagene på lesesalen eller på kontoret kan være lange og intense. På kvelden kan fort timene fly til tv-titting, en god bok eller med et nettbrett i fanget. Øynene kan etter hvert føles tørre, såre eller kanskje også rennende. Kjenner du deg igjen?

Det er mange som sliter med tørre øyne – faktisk så mange som hver annen kvinne og hver tredje mann over 50 år rammes. Så mye som 50 % av alle linsebrukere opplever også dette, og om det ikke behandles vil problemet forverres over tid.

Slik kan tørre øyne behandles

Det er viktig for øyehelsen din at tørre øyne behandles slik at du unngår sår, betennelser eller rett og slett skader på øyets overflate. Takket være ny og revolusjonerende teknologi kan Interoptik tilby en effektiv behandling: E-eye lysbehandling. Behandlingen sørger for at du blir smertefri, betennelser lindres og trekker seg tilbake og tåreflyten i øynene vil stabiliseres takket være infrarødt lys som sendes i korte og spesifikke lysglimt på øyelokkene dine.

Hvordan oppstår tørre øyne?

Årsakene til tørre øyne kan være mange og varierte, men disse åtte går stadig igjen:

  • Kvinner er mer utsatt for tørre øyne på grunn av hormonelle endringer.

  • De meibomske kjertlene, som sitter langs kantene av øyelokkene, har en tendens til å svekkes med alderen. Dermed vil hornhinnen miste beskyttelsen og øynene vil bli tørre.

  • Økt skjermbruk gir redusert blunkefrekvens. Blunking er nødvendig for at øyet ikke skal tørke ut.

  • For lavt inntak av sunne fettsyrer øker risikoen for tørre øyne.

  • Mange legemidler kan svekke tåreproduksjonen og dermed føre til tørre øyne.

  • Vi er stadig utsatt for økt eksponering fra aircondition – både i bil, på arbeidsplassen osv.

  • Et kirurgisk inngrep i øyet kan svekke følsomheten i hornhinnen og føre til endret fettlag.

  • En betennelse kan føre til endringer som igjen kan føre til tørre øyne. Dermed dannes fort en ond sirkel: Endringen i tårefilmen vil gjøre betennelsesprosessen mer langvarig og gi manglende beskyttelse mot ytre stoffer.

Dame med rennende øyne

Tørre øyne konsultasjon

veil. pris kr. 940,-

Bestill time

E-Eye lysbehandling - nå over hele Norge

Å kunne bidra til din øyehelse er viktig for oss, og vi er derfor stolte over å kunne tilby E-Eye lysbehandling av tørre øyne over hele landet.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk