Når du kjører bil er et intakt synsfelt avgjørende for at du skal kunne orientere deg godt i omgivelsene og reagere normalt på ting som dukker opp i sidesynet. Det vil si den delen av omgivelsene som øyet oppfatter når både øyet og hodet holdes i ro. Tenk bare på farene ved for eksempel ikke å oppdage et barn som løper ut i veien, eller en kryssende bil.

Hvorfor synstest?

Mange er dessverre ikke klar over hvor viktig det er å sjekke om synsfeltet er intakt, eller at det faktisk er mulig å måle dette. Med synsfeltmåling, eller perimetri som det heter på fagspråket, kan vi vurdere både størrelsen og følsomheten på synsfeltet. Ved hjelp av perimeter undersøker vi blant annet synsnerven og synsbanen for å sjekke om det foreligger et synsfeltutfall. Da tester vi blant annet lysfølsomheten med lysglimt av varierende intensitet i gitte punkter i synsfeltet. 

Førerkortattest

Det er helt vanlig at synsfeltet rutinemessig blir undersøkt ved førerkortattest og ved synsundersøkelse, også kalt synstest, for å avdekke avvik i selve øyet, synsnerven eller synsbanen. Skader og sykdommer i øyet kan vi se, men til å undersøke synsnerven og synsbanen bruker vi perimeter. Slik kan vi også se det som ellers ikke er synlig.

Vi har alt nødvendig utstyr for å skrive ut en førekortattest. Når du du en synstest sist?

Finn din nærmeste Interoptik butikk

Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time