Vi vet lite om hva fremtiden bringer, men vi vet at stadig flere barn utvikler nærsynthet. Tilstanden kan føre til større risiko for andre øyesykdommer senere i livet dersom den ikke behandles. Med Myoptiavtalen tar vi ansvaret for kommende generasjoners syn og øyehelse. Barna er fremtiden - la oss gi dem en fremtid med godt syn.

Bremsing av nærsynthet hos barn og unge – en behandlingsplan fra Interoptik

Nærsynthet kan korrigeres, men den kan også bremses ved hjelp av riktige kontaktlinser eller brilleglass. Et nærsynt øye vokser seg for langt sammenlignet med et øye som ikke er nærsynt. Det er denne veksten vi ønsker å bremse. Ved behandling av nærsynthet kan vi forebygge risiko for å utvikle øyesykdommer som grå stær, grønn stær, netthinneløsning og andre ulike netthinnesykdommer senere i livet.

Interoptik har laget en egen behandlingsplan for barn og unge med nærsynthet slik at de følges opp grundig av optiker samtidig som de bruker det synshjelpemiddelet som egner seg best for barnet.

Slik foregår oppfølgingen i behandlingsplanen

Hvert halvår vil barnet kalles inn til optiker for å følge opp styrken og måle øyets lengde. En gang i året kan det være behov for å bruke diagnostiske øyedråper for en ekstra oppfølging. Alt dette gjør vi for å sikre at foreskrevet behandling brukes av barnet og at den fungerer som ønsket. Om vi ikke oppnår ønsket effekt kan det være aktuelt å endre på noe i behandlingen. Det settes av 30 minutter hver gang. I begynnelsen vil det være tettere oppfølging for å påse at briller eller linser sitter godt, forsikre oss om at barnet ser godt med synshjelpemiddelet og svare på eventuelle spørsmål fra både barnet og foresatt. All oppfølging er inkludert i myopiavtalen.

På denne måten kan vi få nærsyntheten under kontroll og gi øynene mulighet til å utvikle seg på nesten lik linje med øyne uten nærsynthet.

Myopiavtalen hos Interoptik

Synshjelpemidlene i behandlingsplanen brukes enten hver for seg eller i en kombinasjon:

 • Brilleglass: Det nyeste tilbudet på markedet – et brilleglass utviklet for å bremse nærsynthet hos barn og unge voksne. Fra 399,- per måned.
  Les mer: Brilleglass som bremser nærsynthet

 • Drømmerlinser: Kontaktlinser som barna sover med om natten for å hindre at lengden på øyet vokser. Ved å sove med disse linsene, er det ikke behov for briller eller linser på dagtid. Fra 799,- per måned.
  Les mer: Drømmelinser

 • Multifokale linser: Kontaktlinser som brukes på vanlig måte. Fra 799,- per måned.

 • En kombinasjon av brilleglass som bremser nærsynthet og multifokale linser: 699,- per måned. Denne planen inneholder 30 % rabatt på den sekundære synsløsningen, som for ekspempel:
   
  • Et barn som bruker briller, men som også har behov for kontaktlinser til sport og fritid, får 30 % rabatt på kontaktlinsene.
  • Et barn som bruker multifokale kontaktlinser, men som ønsker en brille for å avlaste øynene, får 30% på denne.

Hvordan fungerer Myoptiavtalen?

Forutsigbarhet er viktig, både for barnet i behandling så vel som for foreldrene. Sammen med optiker vil dere sette sammen en tilpasset plan for ditt barn. Derfor har vi etablert en behandlingsplan med en fast klinisk pris uansett hvilken løsning dere kommer frem til sammen med optikeren. Ved inngåelse av Myoptiavtalen utfører optikeren først en grundig synsundersøkelse spesialtilpasset til barn der optiker blant annet bestemmer styrken, måler samsynet, kartlegger av hornhinnens overflate, utdrypping av øyet og måling av øyets lengde. Deretter betaler du en fast månedspris avhengig av type behandlingsløsning:

 • Klinisk oppstart Myopiavtalen: 1490,- (engangskostnad ved oppstart)
 • Fast månedspris basert på hvilken synløsning, eller kombinasjon av synsløsninger, som velges for barnet: Fra kr 399,- pr måned

Hvordan betale?

For at denne behandlingsplanen skal fungere for alle familier og husstander, har vi gjort finansieringen så fleksibel og enkel som mulig for deg som foresatt:

 • Betalingsløsning via Ressursbank
 • Fast pris pr måned – ingen renter eller gebyrer
 • Fleksibelt, forutsigbart og enkelt

Familierabatt

Er det flere nærsynte barn i familien? Om flere barn har Myopiavtalen hos Interoptik, vil barn nummer to få 30 % rabatt på multifokale linser eller briller med glass som behandler nærsynthet.

Se oversikten: Behandlingsmetoder for nærsynte barn


Med små øyne følger stort ansvar – det ansvaret er både ditt og vårt.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Hva er nærsynthet?

Nærsynthet, som på fagspråket kalles myopi, er den vanligste synsfeilen i verden og rammer en stor del av befolkningen.

øyets anatomi ved nærsynthet
Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Slik behandles nærsynthet

Gjennom undersøkelse og samtale med våre optikere, finner vi den løsningen som passer best for akkurat ditt barn. Her ser du en oversikt over hvilke behandlingsmetoder som finnes.

Ungt barn med briller på biblioteket

NÆRSYNTEPIDEMI BLANT BARN

Manglende utelek og mer tid foran PC, nettbrett og mobiltelefon fører til at stadig flere barn utvikler nærsynthet. Dette kan føre til økt risiko for øyesykdommer og de kan utsettes for yrkesmessige begrensninge

Ung gutt med briller som leser på mobil