Solbriller med styrke gjør at du ser klart når sola skinner – sommer som vinter. Samtidig beskytter du øynene dine mot farlige UV-stråler. Det er dessverre mange brillebrukere som ikke bruker solbriller med styrke, selv om det faktisk gjør hverdagen både tryggere og enklere.

Velg solbrillen som passer deg

Midt i et stort utvalg av solbriller med styrke fra kjente merkevarer kan du benytte deg av en brillestylist for å finne riktig fasong til ansiktet ditt, og samtidig sørge for at solbrillen passer din livsstil. Sykler du for eksempel mye til jobb trenger du en solbrille som beskytter mot lys fra siden. Liker du tøffe sportsaktiviteter bør du velge en solbrille med uknuselige glass. Skal solbrillene først og fremst brukes til by og strand er det bare å velge og vrake mellom moteriktige fasonger og merker.

  1. Form og funksjon 
   Sørg for at solbrillene beskytter øynene dine godt mot solstråler fra siden og bakfra. Solbrillene bør også passe din livsstil og aktivitetsnivå.

  2. Solbriller: Som solfaktor for øynene dine! 
   Solbriller beskytter øynene dine mot alt fra sterkt sollys og UV-stråler til snøblindhet, grå stær og forkalkninger i øyet.

  3. Bedre trafikksikkerhet
   Har du tenkt på at du blir en bedre og tryggere sjåfør i trafikkbildet ved bruk av solbriller med din styrke? Kjører du mye bil bør du har polariserte glass som fjerner refleksblending fra blanke overflater.

  4. Velg briller sammen med barna 
   Barnas øyne er følsomme og bør beskyttes.Ta med barna til optikeren for gode råd og veiledning. Om barnet ditt er brillebruker på heltid bør barnet ha et par solbriller med styrke.

Hvem bør ha solbriller med styrke?

Solbriller med styrke passer både deg som bruker briller daglig i ulike settinger, og deg som bruker lesebriller. Du kan også få progressive solbriller. Er du en av dem som bruker lesebriller kan du få solbrilleglass som har lesetillegg kun i nederste del av glasset dersom du ønsker det. For deg som er brillebruker er det viktig å ha et par solbriller med styrke lett tilgjengelig i bilen eller i vesken. Barna bør ha solbriller med styrke tilgjengelig i skolesekken.

Solbriller mot skadelige UV-stråler

Et viktig aspekt ved å skaffe seg solbriller med styrke er uten tvil beskyttelsen mot UV-stråler. Du er sikkert flink til å beskytte huden din – husker du også å beskytte øynene dine? Solbrilleglass beskytter øynene dine, og den behagelige skyggen de gir bidrar til at øynene dine slapper av. Solbrillene bør brukes hele året når solen titter fram eller lyset er spesielt skarpt.

Finn din nærmeste Interoptik butikk