Snart kan du nyte sol, sommer og late, eller aktive, feriedager. De fleste av oss er flinke til å pakke med solbriller i bagasjen – både til barn og voksne. Solbriller er selvfølgelig viktig for å beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler fra solen, men solbriller for deg som kjører bil har en ekstra viktig funksjon: Økt sikkerhet i trafikken.

Derfor bør du bruke solbriller når du kjører bil

Hele året byr på varierende lys- og solforhold, og det er slett ikke bare på sommeren at det er viktig med solbriller når du setter deg bak rattet. Med riktige solbriller kan du unngå blending og du lar ansiktsmuskulaturen slappe mer av slik at du unngår å bli sliten og trøtt etter kort tid. Gode solbriller kan også redusere gjenskinn fra vann og fuktig asfalt.

 

Husk styrke i solbrillene dine!

Bruker du briller til vanlig må du huske å ha solbriller med din styrke i glassene. Da ser du godt samtidig som øynene dine får den beskyttelsen de trenger i sollyset, enten du kjører bil eller ei. Visste du at du også kan få solbriller med progressive glass?

3 tips til hvordan du oppbevarer solbriller i bilen:

  1. Når solbrillene ikke er i bruk bør du legge dem i sitt tilhørende etui. Slik unngår du skader som kan oppstå ved støt.
  2. Sørg for at du har en egen pussefille tilegnet brilleglass slik at du alltid har et klart syn. Ikke puss solbrillene dine med håndkle, skjortekant eller andre tekstiler enn pussefillen. Det kan medføre skader på speilglass og riper i glasset.
  3. Ikke la solbrillene dine ligge på dashboardet! Om bilen står i solen kan temperaturen inne i bilen bli så høy at det kan føre til krakeleringer i solbrilleglassene.

Solbriller i bilen er viktig for deg som sjåfør, for passasjerene dine og for andre trafikanter enten de kjører bil, sykler eller er fotgjengere. Vi ønsker deg en trafikksikker sommer med et godt syn på veien!

 

Finn din nærmeste Interoptik butikk