Har du aldri prøvd kontaktlinser, så gjør det nå! Er du en av dem som har testet linser før uten at de fungerte er anbefalingen å prøve igjen. Utvalget blant kontaktlinser har blitt både større og langt bedre i løpet av de siste årene, og sjansen er derfor stor for at du vil finne linsene som passer for akkurat deg.

Fordelene med kontaktlinser er mange. De dugger ikke, de er praktiske under sport og aktiv livsstil, og du endrer ikke utseendet. Du kan også veksle mellom briller og linser etter behov.

 • Utviklingen innen kontaktlinser har kommet svært langt, likevel henger noen gamle myter igjen. Kjenner du deg igjen i noen av disse tankene om kontaktlinser? Da har vi gode svar å komme med!

  • Passer ikke mine øyne. Jeg har så spesiell styrke og/eller skjeve hornhinner at jeg ikke kan bruke linser. Ny sannhet: Med det store styrkeutvalget som har kommet de siste årene, vil du finne linser som passer deg.
  • Linser er ubehagelige. Ny sannhet: Moderne teknologi har skapt mykere linser med fuktighetsgivende komponenter som slipper ut fukt hver gang du blunker.
  • Jeg tør ikke ha noe på øyet. Det er vondt! Ny sannhet: Linser er noe helt annet enn sandkorn, støv og krem som svir og irriterer øynene. Linser tilpasses fasongen til din hornhinne slik at den skal sitte på uten at du merker det.
  • Håndtering: Jeg vil unngå å ta meg på øyet og jeg blunker hele tiden så jeg kommer ikke til å klare og sette dem på. Ny sannhet: Du skal ikke ta deg på øyet. Det er en myk kontaktlinse mellom fingeren din og øyet. Vi har også teknikker som du vil lære, slik at du kan styre blunkingen din slik at du kan sette på linsen. Alle får grundig opplæring og oppfølging av våre optikere
 • Utviklingen på linsefronten har vært formidabel de siste årene, og tidligere utfordringer er løst. Det betyr at:

  • Linsene finnes nå i høyere styrker både til langsynte og nærsynte, og for deg med skjeve hornhinner.
  • Multifokale (progressive) kontaktlinser sørger for muligheten til å se både på avstand og nært, uten briller. Dette er spesielt viktig for deg som begynner å bli voksen og trenger hjelp til å se på nær.
  • Nye kontaktlinser er myke og behagelige i bruk. Du merker dem ikke på øynene.
  • Materialene slipper gjennom mye luft og har fuktighetskomponenter som gjør at du ikke blir tørr.

Engangslinser er de mest brukte linsene

De mest brukte linsene er engangslinser som du tar på rett fra pakken og kaster direkte etter bruk. Lettvint, praktisk og sunt for øynene. Egner seg både til daglig og sporadisk bruk. Det eneste du må huske er å vaske hendene når du setter på og tar ut linsene.

Kontaktlinser og hygiene

Linsene byttes ut ofte og renseprosedyren er noe helt annet enn før i tiden. Om du brukte linser for mange år siden med «gammeldagse kokeapparat», to væsker og tablett – glem det! For alle som bruker linser i dag, er det i de fleste tilfeller nok med en flaske rensevæske som både renser og nøytraliserer linsene klare til bruk.

Finn din nærmeste Interoptik butikk