Din øyehelse er viktig for oss. Derfor er det viktig at vi deler alle våre beste tips og råd med deg når du skal i gang med kontaktlinser. Optikeren din vil alltid gi deg en grundig opplæring og god veiledning før du setter i gang med kontaktlinser, og her kan du lese noen av de rådene vi anbefaler deg å følge.

Våre beste råd til deg som bruker kontaktlinser:

  1. Ved ubehag, ta linsen ut og skyll den med anbefalt rensevæske. Ved fortsatt ubehag, kontakt din Interoptiker.

  2. Allergikere vil i perioder kunne oppleve ubehag med linsene. Bruker du øyemedikamenter, må du rådføre deg med din Interoptiker.

  3. Vær forsiktig ved bading på grunn av økt infeksjonsfare. Unngå åpne øyne under vann. Bruk eventuelt svømmebriller.

  4. La ikke linsene tørke ut. Dersom dette likevel skjer, må de behandles varsomt. La dem ligge i væske til de er gjennomfuktige og myke igjen. Sauna og solarium kan føre til uttørring av linsene.

  5. Ved infeksjonssykdommer som for eksempel forkjølelse, influensa og øyekatarr skal du ikke bruke linser. Ha alltid en oppdatert brille slik at øynene får hvile.

  6. Sovner du med linser som ikke er beregnet for det, må du forsikre deg om at linsene beveger seg fritt på øyet før du tar linsene ut. Tilfør gjerne sterilt saltvann eller kunstig tårevæske. Ta så ut linsene og la øynene hvile.

  7. Linsene kan ikke forsvinne bak øyet, men den kan krølle seg opp under øvre øyelokk. Du får den oftest på plass ved å blunke et par ganger, eller ved å massere øyelokket mens du ser nedover.
Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time

Finn din nærmeste Interoptik-butikk