Visste du at nærsynthet hos barn kan bremses slik at øyet utvikler seg nesten likt et øyet som ikke er nærsynt? Essilor® Stellest®-brilleglass er designet med to mål i sikte: Å korrigere nærsynthet hos barn og samtidig bremse utviklingen av nærsyntheten. Gjennom innovativ teknologi og klinisk beviste resultater, vil brilleglasset Stellest® beskytte barnets syn i dag - og i fremtiden.

Når kun det beste er godt nok

Hvis du er bekymret for barnets nærsynthet, og nærsynthetens potensielle innvirkning på fremtidig syn, kan vi betrygge deg med at du vil få god hjelp og informasjon hos Interoptik. Vi har lang erfaring i å behandle nærsynthet hos barn, og vi benytter alltid ny teknologi kombinert med klinisk kunnskap i behandlingen. Vi vet hvor viktig det er at barna ser godt samt viktigheten av at syn og øyehelse følges opp av optiker etter den siste obligatoriske 4-års kontrollen på helsestasjonen. 

Fordeler ved Stellest brilleglass:

 • Gir barnet et skarpt syn¹
 • Bremser progresjonen av nærsynthet med 67 % i gjennomsnitt²
 • Estetisk pene brilleglass. Enkelt og trygt

Hvordan fungerer Essilor Stellest brilleglass?

Essilor Stellest-brilleglass er designet med banbrytende teknologi som både kontrollerer utviklingen av nærsynthet samtidig som glassene gir barnet et godt og korrekt syn. Denne kombinasjonen har en klinisk testet kraftig effekt.

Brilleglasset bruker H.A.L.T (Highly Aspherical Lenslets Target) teknologi. Denne teknologien fungerer som et slags skjold, som hindrer at nærsyntheten til barnet forverres. Ved å utnytte kraften til å manipulere lys, bremser Stellest-brilleglassene utvikling av nærsynthet, og gir barnets øyne en sjanse til å utvikle seg optimalt.

Les mer: Brillelglass som korrigerer og bremser nærsynthet hos barn og unge

 • Essilor Stellest-brilleglass gir like skarpt syn som et enstyrkeglass. Det som skiller brilleglasset fra et vanlig enstyrkeglass, er at Stellest-glasset i tillegg bremser utviklingen av nærsyntheten. Barnet ditt vil oppleve et klart og skarpt syn, og dermed kunne se verden med fornyet selvtillit. 

 • Ved å bremse utvikling av nærsynthet, hjelper Stellest-brilleglass til å opprettholde et stabilt syn og redusere den potensielle risikoen forbundet med forverring av nærsynthet. Dette betyr at barnet ditt kan engasjere seg i favorittaktivitetene sine, og i sosial lek med venner, uten konstant bekymring for dårlig syn.

 • Effekten av Essilor Stellest-brilleglass har blitt vitenskapelig validert gjennom en to-årig klinisk studie.¹ Resultatene demonstrerte den positive effekten brilleglassene har som behandling av nærsynthet.

Er Stellest brilleglass det beste valget for barnet mitt?

Ubehandlet nærsynthet kan føre til større risiko for å utvikle øyesykdommer som grå og grønn stær, netthinnesykdommer og netthinneløsning i fremtiden. Hvis barnet ditt allerede er nærsynt, har standard enstyrkeglass kun mulighet til å korrigere nærsyntheten. Stellest-glassene er imidlertid designet for ikke bare å korrigere nærsynthet, men også for å bremse utviklingen. Snakk med en av våre eksperter i din nærmeste Interoptik-butikk for å finne den beste behandlingsmetoden for ditt barns nærsynthet.

Hvis barnet ditt utvikler nærsynthet, vil tilstanden forverres og forsterkes jo yngre de er når nærsyntheten først begynner å utvikle seg. Å bruke Stellest-brilleglass² for å korrigere og kontrollere denne utviklingen vil være fordelaktig for barnet ditt både i nåtid og i fremtid.

Ofte stilte spørsmål om Essilor Stellest brilleglass:

 • Stellest-brilleglass korrigerer ikke bare nærsynthet, men kontrollerer også progresjonen, mens enstyrkeglass kun korrigerer tilstanden.

 • For å dra full nytte av brilleglassenes egenskaper, anbefales det at barnet ditt bruker Stellest-brilleglass i minst 12 timer per dag, hver dag².

  • Stellest-brilleglass bremser progresjonen av nærsynthet med 67 % i gjennomsnitt¹, sammenlignet med enstyrkeglass, når de brukes 12 timer hver dagen.
  • Øyeveksten til 9 av 10 barn som brukte Essilor Stellest-brilleglass var lik eller saktere enn ikke-nærsynte barn².
  • 2 av 3 barn som brukte Stellest brilleglass hadde et naturlig og stabilt behov for synskorreksjon etter det første året².
 • Stellest-brilleglass kan anbefales av optiker så snart nærsynthet oppdages.

 • Stellest brilleglass er tilgjengelig i alle våre Interoptik-butikker, og kan monteres i de fleste brilleinnfatninger.

 • Brilleglassene kan vanligvis brukes helt til nærsyntheten stabiliserer seg. Det betyr at brilleglassene fungerer så lenge nærsyntheten fortsetter å utvikle seg, vanligvis til slutten av tenårene eller tidlig voksen alder.

 • Vi anbefaler en kontroll hver 6. måned for alle våre Stellest-kunder. Hvis behovet for styrke i glassene endres ved 1. kontroll (etter cirka 6 måneder) med 0,50D eller mer, vil vi bytte ut glassene i henhold til ny styrke uten kostnad.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Behandlingsmetoder for nærsynte barn

Om nærsyntheten ikke behandles, men får mulighet til å utvikle seg i eget tempo, kan det føre til større risiko for flere andre øyesykdommer senere i livet.

Ungt barn med briller på biblioteket