På sommeren er man gjerne mye utendørs, i båten, i vannet og i naturen. Du svømmer, sykler, løper og spiller ballspill. Kontaktlinser gir deg frihet til å gjøre alt du vil.

Det å se klart er en stor fordel når man har en aktiv fritid. Kontaktlinser er den perfekte løsningen når du skal drive med sport, leke med barna, gå tur i regnvær, være i bil og båt eller ganske enkelt se godt uten briller.

Moderne linser har bedre kvalitet enn noen gang, tilpasses de aller fleste synsbehov, og er et praktisk alternativ i en hektisk livsstil. Du kan bruke linser hvis du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner. Det finnes også progressive linser som korrigerer for alderslangsynthet. Moderne linser puster godt og holder på fuktigheten så hornhinnen får nødvendig oksygen.

Du kan bade med kontaktlinser, men det er anbefalt å bytte endagslinsene, eller rense månedslinsen etter du er ferdig med å bade eller dagen på stranden.

Det kan komme smuss på linsene som kan gjøre at de blir urene eller fortere tørre, og for å være på den sikre siden er det best å ha en ren linse på øyet.

  1. Er du langsynt, nærsynt, progressiv bruker eller har skjeve hornhinner? (Ja/Nei)
  2. Er du frisk/ ikke har noen kronisk sykdom på øynene? (Ja/Nei)
  3. Har du lyst å være fri for brillene av og til?

  Svarer du ja på disse spørsmålene, er linser noe for deg! Ta kontakt med din optiker for å få undersøkt helt sikkert.

 • Kontaktlinser gir optimalt syn og sidesyn

  • De glir ikke ned på nesen når du svetter

  • De er perfekte til sport og fritid, og sitter godt på

  • Linser gir frihet til aktiviteter uten å hemme

  • De dugger ikke og gjør at du ser klart i all slags vær

  Mange barn og unge trives godt med linser. De begynner ofte ved 16-års alderen, men de kan begynne tidligere, avhengig av barnets modenhet.

Godt vant

Når du først har blitt vant til å bruke linser, vil du sette pris på den naturlige synskorreksjonen du får. Du får uhindret sidesyn og ser godt uten at glassene dugger.

Med dagslinser tar du på nye linser hver morgen. Det er ideelt hvis du har pollenallergi. Dagslinser reduserer faren for at pollen og avleiringer bygger seg opp. Også for barn er dagslinser ideelle da de ikke krever rensing, bare god håndhygiene. Bruk, nyt og kast.

Et godt råd: Har du ikke prøvd linser – gjør det! Og nyt sommerens aktiviteter til fulle.

Les også: Derfor er kontaktlinser perfekt på ferie

Finn din nærmeste Interoptik butikk