Med kontaktlinser ser du godt i alle situasjoner, du kan få dem levert rett hjem i posten, du slipper å irritere deg over brilleglass som dugger når du er på trening - og de er praktiske på reise.

På ferie med kontaktlinser i bagasjen? 

Om du skal reise til varmere strøk, til fjells for å gå på ski, på joggetur i nabolaget eller nyte en kopp kaffe på en fortauskafé: Dette bør du vite om kontaktlinser i ferien:

  1. Kontaktlinser gir ikke UV-beskyttelse mot solens skadelige stråler. Den gode nyheten er at du kan kombinere kontaktlinser med absolutt alle solbriller! Husk derfor at du alltid bør ha solbriller på når du er ute i solen – enten kontaktlinsene er på eller ei. 

  2. Det finnes mange kontaktlinser med UV-beskyttelse, men husk at disse kun beskytter det lille området linsen dekker – husk derfor solbriller uansett hvilke kontaktlinser du bruker.

  3. Er du bekymret for bakterier når du er på reise? Er du i områder hvor det er vanskeligere å foreta det daglige renholdet av linsene, kan det være en fordel å bruke dagslinser. Da får øynene dine friske, nye linser hver dag!

  4. Skal du på badeferie? Om du ikke ser uten linser: Bruk dagslinser og kast linsen umiddelbart etter bading, eller bruk svømmebriller sammen med linser eller svømmebriller med styrke (uten linser).

  5. Visste du at ferie er en perfekt tid for både voksne og barn til å øve på å bruke kontaktlinser? Da har både store og små god tid på morgenen til å lære seg rutinen rundt renhold og hvordan linsen settes på, og tas av. Når hverdagen kommer er rutinen innarbeidet og like enkel som tannpussen!

  6. Visste du at barn lærer seg å bruke linser raskt, at de håndterer hygiene rundt kontaktlinsebruk bra og at vi i Norge ikke har en nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser?

  7. Bruker du briller? Dagslinser gir muligheten for fleksibel bruk dersom du ønsker å bruke dine designer-solbriller uten styrke, om du skal på en rask treningsøkt, på fest, på ski eller andre anledninger hvor du ikke ønsker å bruke brillene dine.

Kontaktlinser - uansett alder!

Visste du at det finnes linser til alle aldersgrupper, progressive linser og linser for korreksjon av skjeve hornhinner, i tillegg til vanlige linser? Hos våre optikere vil du få gode råd som er verdt å følge for at du skal få best mulig resultat med dine kontaktlinser.

 

Jonas setter inn linsen

Tid for undersøkelse?

Bestill synsundersøkelse, nytilpasning eller kontaktlinsekontroll

Bestill en time

Finn din nærmeste Interoptik-butikk