Linser passer til alle i alle aldre. At kontaktlinser både er praktisk og fornuftig til barn er det kanskje ikke mange som er klar over. Ti år gamle Sofia er en sprudlende og aktiv jente, og et veldig godt eksempel på hvordan kontaktlinser kan bidra positivt i barnas hverdag.

Langsynt med dårlig samsyn

For et par år siden ble foreldrene hennes ble oppmerksomme på at Sofia så dårlig. Skolen sa at lesehastigheten til Sofia ikke var så høy. Hun slet også med en del bokstaver, hvor F ble til P, og B ble til D. Sofias foreldre fikk sjekket synet hennes. Sofia fikk først briller som hun brukte i klasserommet og innendørs.

Derfor var kontaktlinser det beste for Sofia

Etter en stund med innebriller og ulike råd fra flere optikere, valgte foreldrene å ta med Sofia til Marianne Mathisen hos Interoptik Optika i Drammen. De hadde hørt at Marianne var dyktig på barn og syn. Marianne oppdaget at Sofia hadde behov for å bruke briller hele tiden. Sofia slet med samsynet, og var kraftig langsynt til å være så ung. Hos Marianne ble de enige om at Sofia skulle prøve kontaktlinser. Optikeren fortalte at linser passer alle – også barn, og ga Sofia opplæring i å sette inn linsene på øyet, og ta dem ut igjen.

Les mer: Kan barnet ditt bruke kontaktlinser?

Kontaktlinser for aktive barn

Sofia har en aktiv hverdag med fritidsaktiviteter som skiskyting og kor, i tillegg til skole, lekser og venner. Tilpassede linser gjør at hverdagens ulike gjøremål fungerer optimalt - uten å slite ut øynene. Før Sofia begynte med kontaktlinser brukte hun for eksempel ikke briller på skiskyttertrening da hun synes det var upraktisk med dugg på brilleglassene.

Tiåringen har tilpasset seg en hverdag som linsebruker, og synes det er fint å slippe huske på å ta på seg, eller ha med seg, briller. Nå er linsene på fra hun står opp om morgenen, og foreldrene passer på at hun også går uten kontaktlinser noen timer hver dag. – Da bruker hun briller.

Sofias nye hverdag - med linser

-Det er lettere å lese på datamaskinen nå. Før ble jeg fort sliten da jeg satt foran en skjerm, sier Sofia og forteller at hun også har mindre vondt i hodet enn tidligere. For Sofia har linsene gitt henne en mye enklere hverdag.

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 990,-

Bestill time her

Finn din nærmeste Interoptik-butikk