Du har helt sikkert sett dem, glassene som med ett endrer farge i det sollyset treffer dem. De første fargeskiftende brilleglassene kom på markedet allerede på 1960-tallet, men kjenner du til hvilke fordeler disse glassene har som gjør dem like populære den dag i dag?

Dette er fargeskiftende brilleglass

Fargeskiftende brilleglass, også kjent som fotokromatiske brilleglass, tilpasser seg automatisk etter lysforholdene rundt deg. Glassene er klare og lyse innendørs, men blir mørke som solbriller i sollys. Disse glassene inneholder et fargestoff som reagerer på sollyset, og de blir mørkere jo mer sollys de utsettes for.

Fargeskiftende brilleglass kan velges til de fleste brillene du finner i våre butikker. Glassene gir deg full beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler i tillegg til et optimalt syn med din styrke. De tilpasser seg automatisk etter lysforholdene og kan brukes under alle slags lys- og værforhold.

Glassene passer for alle aldere – også barn. Slik finner du de beste solbrillene til barnet ditt.

Fargeskiftende brilleglass er også tilgjengelige i ulike farger, og de kan være svært godt egnet til sportsbriller da de hele tiden tilpasser seg til lysforholdene, noe som også gir dem et større bruksområde.

De viktigste fordelene ved fotokromatiske brilleglass:

  • Beskyttelse mot skadelige UV-stråler: Fargeskiftende brilleglass gir full beskyttelse mot skadelige UV-stråler, noe som er viktig for både syn og øyehelse.
  • Tilpasning til ulike lysforhold: Fargeskiftende brilleglass tilpasser seg raskt etter endringer i lysforholdene, noe som gjør dem praktiske og funksjonelle i ulike situasjoner.
  • Praktisk og allsidig: Fargeskiftende brilleglass er både praktiske og allsidige for daglig bruk.
  • Komfort og synskvalitet: Brilleglassene gir optimalt syn og komfort i ulike lys- og værforhold, og de kan være spesielt nyttige for personer med følsomme øyne i sterkt sollys.

Optiker forklarer og demonstrerer fargeskiftende brilleglass

Er fargeskiftende brilleglass noe for deg?

Her er noen punkter som kan være til hjelp når du vurderer om fargeskiftende glass kan være et godt valg for deg.

  • Kan lyset ute føles for intenst selv når det ikke er skarp sol?
  • Bruker øynene dine noe tid på å justere seg innendørs når du har vært ute på en lys dag? Opplever du det samme når du har vært inne og går utendørs?
  • Blir du ofte utsatt for lys utendørs i løpet av uken?

Fargeskiftende brilleglass kan være et praktisk og funksjonelt valg for deg som ønsker komfort, UV-beskyttelse og allsidighet i dine briller. Sammen med optiker vil dere finne gode synsløsninger som passer for ditt synsbehov og livsstil. Kanskje nettopp fotokromatiske brilleglass er det rette valget for deg?

Besøk din lokale Interoptik-butikk i dag for mer informasjon – velkommen til oss!

Finn din nærmeste Interoptik butikk

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag

Fargeskiftende glass gir Nils Olaf frihet

– Brillene med fargeskiftende glass er nok de mest behagelige og praktiske brillene jeg har. De kan jeg ha på meg hele dagen, uten å bekymre meg for uforutsette situasjoner eller å måtte ta med meg solbrillene i lomma «bare i tilfelle». Smarte briller gir meg mye frihet i hverdagen, forteller Nils Olaf.

Nils Olaf foran dataskjerm