Toriske kontaktlinser er laget spesielt for de med skjeve hornhinner. Linsen korrigerer en synsfeil som kommer av ujevnheter i krummingen på hornhinnen som på fagspråket blir kalt astigmatisme, men som vi til daglig referer til som nettopp skjeve hornhinner. Du får toriske linser i alle varianter; dagslinser, månedslinser, døgnlinser, til og med progressive linser (multifokale linser). Det finnes faktisk også toriske fargelinser. I tillegg til spesialdesignede toriske linser for tørre øyne.

Hva er toriske linser?

Forskjellen mellom toriske linser, og vanlige sfæriske linser er at den toriske linsen har en spesiell litt mer avlang, sylinderaktig form, og må være helt stabil på øyet. Noe som krever at de er godt tilpasset av optiker for å gi skarpest mulig syn. En vanlig linse kan rotere fritt på hornhinnen, mens en torisk linse må være stabil og rotere minst mulig. Toriske linser kan også korrigere nærsynthet eller langsynthet.

Hvordan fungerer toriske linser?

En torisk linse har ulike styrker i hovedsnittene horisontalt og vertikalt i en og samme linse, i motsetning til en sfærisk linse som har kun en styrke i hele linsen. De har et spesielt design for å holde seg stabile på øynene: de kan stabiliseres bokstavelig talt på et blunk. Linsen er laget tynnest i øvre og nedre del, og mikroskopisk tykkere mot midten, slik at hver gang du blunker stabiliseres den.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Tilpasning er avgjørende

Nøyaktig utmåling og utprøving sammen med en rikholdig utvalg av toriske kontaktlinser er avgjørende for et godt resultat her.

Jonas setter inn linsen

Tid for undersøkelse?

Bestill synsundersøkelse, nytilpasning eller kontaktlinsekontroll

Bestill en time