Visste du at linser kan være et smart valg for deg med pollenallergi?
Ja, det er helt sant. Har du pollenallergi kan faktisk kontaktlinser bidra til å redusere plagene dine. Ved å danne et beskyttende skjold på hornhinnen kan linsene dempe plagsomme symptomer som kløe, svie og røde, rennende øyne.

Kontaktlinser i pollensesongen – våre beste tips:

  • Et godt tips ved valg av kontaktlinser i pollensesongen er uten tvil dagslinser. Med dagslinser vil du få rene og nye linser til øynene dine – hver dag.  Bruker du månedslinser til vanlig? Spør optikeren din om det finnes dagslinser som kan passe ditt behov.

  • Velger du to-ukers- eller månedslinser må du huske å være ekstra påpasselig med rengjøring av både hender og linser før du setter linsen på øyet. Vær klar over at om linsen først har fått pollen på seg, vil det være nærmest umulig å det av. Vi oppfordrer deg derfor til å bytte til et sett nye linser dersom dette skulle skje.

  • Er du usikker på om du kan dryppe øynene dine med medisinske øyedråper når kontaktlinsene er på? Optikeren din kan fortelle deg om øyedråpene du bruker kan kombineres med linsebruk.

  • Unngå svømmetur med linsene på! Pollen kan legge seg på vannet, og om du tar deg en svømmetur med linsene på er sjansen stor for at du pollenstøv på både øye og linse. Visste du at du til og med kan få svømmebriller med din styrke i glassene hos Interoptik?

Demp pollenplager med kontaktlinser!

Mange pollenallergikere har et hat-elsk forhold til pollensesongen. Dagene blir stadig lengre og varmere, naturen blir mer fargesprakende og både barn og voksne tilbringer mer tid utendørs. Det er ingen tvil om at det er fryktelig plagsomt når pollenallergien ødelegger idyllen våren bringer med seg.

Nyt vår og forsommer med et godt og behagelig syn enten du er barn eller voksen – prøv kontaktlinser i kampen mot pollenplagene!