I 40-årene kan synet by på større overraskelser. Etter hvert som vi blir mer voksen stivner øyelinsen slik at du gradvis får problemer med å fokusere synet. Slik at det vanskelig å se skarpt på nært hold. Har du merket at du må holde mobiltelefonen lenger unna for å kunne lese tekstmeldinger tydelig? Det kan være et tegn på at du har aldersrelatert langsynthet – presbyopi.

Løsningen for deg med aldersrelatert langsynthet kan være enten progressive kontaktlinser, eller progressive briller. Disse har forskjellige styrke ut i fra hvor du ser, slik at du kan se skarpt både på nært og langt hold. Husk at du også kan få progressive solbriller!

Du kan også bli mer plaget av tørre øyne. Tørre øyne er et mer vanlig problem enn hva de fleste er klar over. Hver andre kvinne og hver tredje mann over 50 år har det. Hele 50% av alle kontaktlinsebrukere opplever også tørre øyne. I tillegg til at det er svært vanlig blant mange som sitter foran skjermen hver dag.

Er du en av disse som jobber foran en datamaskin har du også bruk for en egen databrille. Disse skåner øynene dine, slik at de ikke blir like trette og slitne. I tillegg er oppbygningen på glassene slik at du får en mer riktig ergonomisk arbeidsstilling. Dette er svært viktig for å unngå nakke og skulderproblemer. Allikevel anbefaler vi i Interoptik at alle tar regelmessige pauser fra skjermbruk med 20-20-20-20 regelen: Hvert 20. minutt skal du ta 20 sekunders pause. Blunk fullstendig 20 ganger og fokuser på avstand.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time