Visste du at du kan levere dine gamle briller og solbriller til oss for gjenbruk og gjenvinning?

Brukte briller som leveres til oss har to muligheter: Briller og solbriller som er i god stand får et nytt liv gjennom Vision for All. Briller som ikke kan brukes mer sorteres av Arba før delene sendes videre til Norsk Gjenvinning for materialgjenvinning.

Hva er Arba?

Arba er en vekstbedrift heleid av Bærum Kommune. De har et viktig samfunnsoppdrag som vi i Interoptik støtter gjennom vårt samarbeid: Å gi mennesker mulighet til å få, beholde og utvikle seg gjennom arbeid. Deres produksjonsavdeling holder til på Rud i Bærum. Her demonterer ansatte i Arba briller og solbriller, og sorterer dem deretter etter hva slags materialer de ulike produktene består av. Når dette arbeidet er utført, hentes de ulike delene av Norsk Gjenvinning.

Ansatte sorterer briller og solbriller

Dette er Norsk Gjenvinning

Med en ambisjon om å være landets beste aktør innen bærekraft, har Norsk Gjenvinning tatt en viktig posisjon innen bærekraftig utvikling og fremtidens sirkulærøkonomi. De er landets største leverandør av gjenvinnings og miljøtjenester. Alle de ferdigsorterte delene fra Arba havner hos Norsk Gjenvinning i Drammen. Materialer som kan gjenvinnes vil få nytt liv i nye produkter.

Har du gamle briller eller solbriller som du ønsker å kvitte deg med? Ikke kast dem i søpla, men lever dem til oss for gjenbruk og gjenvinning.

Takk for at du bidrar i vårt felles miljøarbeid!

Les også:

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag

Finn dn nærmeste Interoptik-butikk for å levere briller og solbriller

Sortering av briller og solbriller på Arba

Alt om Arba

For hver person Arba får tilbake i jobb eller utdanning sparer de samfunnet for millioner av kroner. Og viktigst, økt livskvalitet for den enkelte.

Norsk Gjenvinning

Norsk Gjenvinnings visjon er at det finnes ikke søppel mer. Slik jobber de for å nå sine mål:

vision for all

Vision for All

Vi oppfordrer alle til å se i skuffer og skap og komme til Interoptik med gamle briller og solbriller. Sammen med VFA sørger vi for at de får et nytt liv hos noen som trenger dem.