Hos Interoptik vet vi at fokus på bærekraft og gjenvinning er avgjørende – i dag og i fremtiden. Vi jobber stadig med å utarbeide nye tiltak, også når det gjelder hvordan vi tar vare på brillene vi tilbyr og briller du allerede har kjøpt hos oss.

Takk for at du stiller de gode spørsmålene slik at vi i fellesskap skaper smarte løsninger!

Det er særlig 3 tiltak som det kan være lurt å være klar over. Her er ditt bidrag, gode produkter av høy kvalitet og vår ekspertise og produktkunnskap viktige elementer. Å velge bærekraftig kan i tillegg også være hyggelig for lommeboken din.

  1. Vi samler inn dine brukte briller og solbriller, både for gjenbruk og gjenvinning. Gamle produkter får nytt liv gjennom Vision for All og briller og solbriller som det ikke er mulig å gjenbruke sorteres grundig av Arba før delene fraktes videre til Norsk Gjenvinning
    Les mer: Slik gjenvinner vi dine brukte briller og solbriller
  2. Vi selger biller og solbriller er av god kvalitet slik at de skal vare lenge, og de aller fleste briller har i tillegg reservedeler som kan bestilles hos din Interoptik-butikk i 2 år etter kjøp. Skulle uhellet først være ute, kan vi for eksempel bytte en ødelagt brillestang. I Interoptik strekker vi oss alltid langt for å reparere briller slik at du kan bruke dem så lenge som mulig. Så lenge de gamle brillene dine passer deg og ditt syn, kan de brukes som før eller som en reservebrille om du har flere å velge mellom i brillegarderoben.
  3. Har styrken din endret seg? Vi kan hjelpe deg med å bytte glass i eksisterende innfatning. Kanskje du er veldig glad i akkurat den brillen? Eller at den bare er 1-2 år gammel? Da er dette en smart løsning i de fleste tilfeller. Ta med deg brillen til din nærmeste Interoptik-butikk – de kan raskt avgjøre om dette er mulig for nettopp din brille.

Er situasjonen er omvendt, altså at det er innfatningen som må byttes og ikke glassene? Vær klar over at om selve innfatningen er skadet, og vi ikke kan skaffe deler, så er det ikke alltid slik at vi kan slipe om brilleglassene og sette dem inn i en ny innfatning. Det gjelder særlig hvis glassene er progressive eller det er høye styrker. Da er glassene spesialbestilt og individuelt produsert etter mål fra akkurat den gamle innfatningen din, og da er det ikke alltid mulig å bruke glassene i en annen brillemodell. Vi vil selvfølgelig vurdere alle løsninger! Dette undersøker vi i slike situasjoner:

  • Vi må ta forbehold om at innfatningen tåler det. Vi vurderer materialene, at det ikke er sprekker i det eller synlig slitasje.
  • Særlig plastmaterialer kan bli sprø med årene. Vi varmer opp innfatningen for å bytte glass, og dette kan påvirke materialet når det er eldre og vil kunne føre til at plasten ødelegges.
  • På metallbriller er det gjerne festene som blir slitt eller ødelagt og typiske loddepunkter og gjenger på skruene.
    Vi vil dessverre ikke bytte glass dersom innfatningen blir vurdert til ikke å tåle det.

Husk at når du kjøper komplett brille hos oss, så får du ett års Servicegaranti. Denne gjelder ikke når du bytter glass i egen innfatning.

Velkommen inn for en brilleprat hos Interoptik – din lokale optiker!

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Sortering av briller og solbriller

Slik gjenvinner vi dine brukte briller og solbriller

Visste du at du kan levere dine gamle briller og solbriller til oss for gjenbruk og gjenvinning?

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag