Du har helt sikkert like mange spørsmål som andre nye linsebrukere. Derfor har vi her samlet svarene på de spørsmålene vi oftest får av våre kunder. Kanskje du har flere spørsmål? Vi svarer gjerne på alt du måtte lure på - kom innom din nærmeste Interoptik-butikk!

Oftest stilte spørsmål om kontaktlinser:

  • Det er fysisk umulig. Øyet er bygget opp slik at ingenting kan komme bak øyet, heller ikke en kontaktlinse.

  • Kontaktlinser kan ikke sette seg fast på øyet så fremt du følger rådene fra optikeren din om bruk, stell og fjerning av kontaktlinser. Husk å fjerne linsene før du skal sove. Dersom kontaktlisene føles tørre kan du dryppe litt saltvann på øyet før du fjerner linsene.

  • Dette skjer svært sjelden. Så sjelden at vi faktisk ikke har noe data å vise til. Om du kjenner at linsen har flyttet litt på seg, kan du blunke et par ganger eller massere veldig forsiktig på øyelokket for å få linsen til å legge seg på plass igjen.

  • Moderne, myke kontaktlinser er laget slik at øynene dine kan puste. Derfor kan du bruke kontaktlinser hver dag, så fremt ikke optikeren din har sagt noe annet til deg.

  • Absolutt! Mange veksler mellom linser og briller ut fra hva de skal gjøre. Linser kan være et godt valg til trening og andre fritidsaktiviteter, og briller kan være et godt valg når du skal lese en god bok på sengen. De fleste bruker kanskje linser hver dag, men har en ekstra brille for å avlaste øyet.

  • Ja, det er et godt valg! De fleste synes at kontaktlinser både er mer behagelig og mer praktisk enn briller når de skal trene og være i aktivitet.

  • Du er alltid velkommen våre butikker hvor vi gjerne svarer på alle dine spørsmål. Finn din nærmeste Interoptik-butikk eller bestill time hos optiker

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Dame øye

Bestill time til linsekontroll

Som linsebruker er det viktig å sjekke øyehelsen grundig hos optiker en gang i året.