Du har kanskje hørt at det er enkelt å finne briller som passer til ovale ansikter – og den gode nyheten er at det er sant! Når det gjelder valg av briller, anses ovale ansikter som den mest allsidige ansiktsformen. Dette gjør det enkelt for deg å velge et par som reflekterer personligheten din, samtidig som de flatterer ansiktet ditt! Du kan eksperimentere med iøynefallende former som cateye eller pilotbriller, eller holde deg til velprøvde klassikere for en subtil hverdagslook. Uansett hva du velger, er det likevel noen regler du kan følge. Ta disse tipsene til deg for å sikre at brillene dine ser perfekte ut!

Hva kjennetegner et ovalt ansikt?

Et ovalt ansikt er lengre enn det er bredt. Generelt sett er kinnbenene mest markert og panne er litt mer markert enn kjeveparti. Kjeven din vil sannsynligvis ikke ende i et definert punkt. Et ovalt ansikt er vanligvis ikke veldig kantet. Selv om kinnbenene dine er bredere enn resten av ansiktet ditt, er de ikke være veldig høye eller markerte. På samme måte har du sannsynligvis ikke en markert, definert kjevekant. Du har ikke den ekstreme mykheten til en rund ansiktsform - men du har fortsatt mangel på tydelige kanter. Derfor bør de beste brillene for ovale ansikter velges for deres evne til å skape linjer, og legge til en litt vinklet kvalitet til ansiktet ditt. Dette vil balansere ut mykheten for et glattere utseende.

Slik velger du briller til et ovalt ansikt

Når du velger briller for ovale ansikter, bør du se etter et par som vil fremheve de naturlig balanserte trekkene dine. Du bør velge en innfatning som er like bred som ansiktet ditt. Små briller kan få deg til å se litt ubalansert ut ved å minimere den behagelige symmetrien i ansiktet ditt. Når det kommer til stangfestet kan du velge både en som er midt på brillen eller høyt avhengig av lengden på ansiktet ditt og kjevepartiets markering. For å legge til vinkler, unngå runde eller sirkulære briller. I stedet kan du eksperimentere med firkantede eller rektangulære innfatninger. Vil du prøve noe litt annerledes? Geometriske former ser flotte ut på ovale ansikter. Dette er en moderne, egenartet form som virkelig kan gjøre litt ut av seg uten å drukne ansiktstrekkene dine. De ser spesielle og unike ut, men likevel sofistikerte.

Lek deg med stil og farger

Briller for ovale ansikter er en flott måte å leke med stil og eksperimentere med farge. Denne ansiktsformen betyr at du kan kle store, kraftige innfatninger. For en mann som vil ha en maskulin stil, prøv kraftige firkantede briller. Svarte innfatninger er et klassisk valg og passer bra for den "Superman undercover"-looken. Alternativt kan du prøve gjennomsiktige innfatninger for en moderne tolkning av denne klassiske stilen. Gjennomsiktige innfatninger er veldig moderne for tiden og vil fange oppmerksomheten. Kvinner kan eksperimentere med cateye-formede briller. Disse strekker seg opp på sidene og kan være så subtile eller overdrevne som du vil. Velg et par med en skarp, dramatisk kant hvis du vil gå for en retrostil, eller så kan du gå for en nedtonet moderne stil. Ikke føl at du må holde deg til svart heller, du kan virkelig skille deg ut fra mengden ved å velge en annen farge. Rødt er et dristig, vågalt valg, og hvitt er flott - selv om du bør være forsiktig hvis du har en kald hudtone. Du kan til og med velge prikker eller et lignende mønster hvis du virkelig vil ha en unik signaturstil.

Fra subtile, små innfatninger til store, kraftige stiler – det er så mange valg av briller for menn med ovale ansikter, og et stort utvalg av briller for kvinner med ovale ansikter. Du kan til og med blande ting sammen, holde deg til en liten innfatning til daglig bruk og velge en dramatisk stil for når du føler deg dristig. Hvis du er klar for å leke med et nytt utseende, kan du bla gjennom utvalget som er tilgjengelig hos Interoptik. Vi har satt sammen de beste brillene fra kjente designere til mindre merker av god kvalitet. Finn det du leter etter, fra dramatiske briller som gjør en statement til nedtonede hverdagsbriller.

Vis fram de jevne og myke trekkene dine med briller fra Interoptik som er laget for ovale ansikter som ditt!

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

VÅRE BRILLESTYLISTER HJELPER DEG!

I alle våre butikker tilbyr vi deg eksperthjelp av en Brillestylist til å finne brillen eller solbrillen som passer best til deg.

Brillestylist
Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag