Pakkelisten er kanskje lang nok som den er før avreise til påskeferie? Noe av det viktigste du kan ta med deg tar heldigvis ikke mye plass: Solkrem – og solbriller. Uansett om du skal tilbringe påsken til fjells, i byen, ved sjøen eller i varmere strøk: Ingenting beskytter øynene dine mot skadelig UV-stråler som solbriller!

Visste du at øynene dine kan bli solbrente?

Tilstanden kalles snøblindhet, og er svært smertefull. Heldigvis kan dette unngås ved bruk av solbriller! Dessverre glemmer mange å bruke solbriller på overskyede dager. Fagsjef og Optometrist MSc i Interoptik, Olaug Skroppa, kan fortelle at noen av de verste tilfellene hun har sett av snøblindhet har skjedd når det har vært overskyet.

Les mer: Hva er symptomer på snøblindhet?

Visste du at CE-merket på solbrillen din betyr at den oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler? Mangler solbrillen din CE-merket beskytter den ikke mot disse skadelige strålene.

 

  • Barnas øyne er spesielt sårbare for solens UV-stråler, og det er smart å innarbeide en god rutine med å ta på solbriller fra barna er helt små. Øynene deres er under stadig utvikling, og er derfor også svært utsatt. Skarpt sollys for deg som voksen er like skarpt, og i tillegg mer skadelig, for barna. Snøblindhet er svært smertefullt også for de minste!

    Les mer: Slik finner du de beste solbrillene til barnet ditt

  • For deg som bruker briller er det viktig med et par solbriller som har din styrke slik at du kan se godt på skituren, når du leser en god bok ute i solveggen eller på stranden. Ikke glem at det er smart å ha et par solbriller med styrke liggende i bilen også!

    Les mer: Solbriller med styrke

4 tips! Slik beholder du solbrillene dine best mulig:

  1. Sørg for at solbrillene dine legges i et etui når de ikke er i bruk.
  2. Det er kanskje praktisk, men unngå å sette solbrillene på hodet – dermed unngår du slarkete fester på stengene, eller i verste fall, ødelagte stenger.
  3. Opplever du at stengene bli slakke? Stikk innom din nærmeste Interoptik-butikk – de har rett utstyr for å stramme de små skurene som holder stengene på plass.
  4. Puss brillene dine med en pusseklut beregnet for briller! Bruker du skjerfet ditt, ermet på genseren eller vanlig tørkerull kan du få skader i glasset, og eventuelt også skade spesialbehandling av glasset, slik at glasset mister noe av ønsket effekt.

 

Finn din nærmeste Interoptik butikk

Mann med solbriller i bil

Trenger du solbriller med styrke?

Bestill en time til utvidet synsundersøkelse