Ingen tvil om at høstens brillemote er variert, både når det kommer til fasong, farger og størrelse. Her er de hotteste trendene du kan boltre deg i fremover.

Trendy Pilot

Den klassiske pilotbrillen går aldri av moten, men vi sier ikke nei til høstens frekke varianter i glass med duse farger, transparente materialer eller speil. Eller hva med noen lekre detaljer i skinn eller en innfatning i plast?

Brillene passer perfekt til sesongens skreddersydde look med den trendy dresskåpen, høyhalset gensere og vide bukser.

Visste du at:
Klassikeren vi kjenner til ble utviklet på 1930-tallet av Bausch & Lomb, forløperen til Ray Ban, og ble standardutstyr for US Army under 2. verdenskrig.

Glamorøs “Cat Eye”

Sesongens cat eye er mer glamorøs og markant enn på lenge, med smalere glass og markerte fasonger, samt farger og materialer som virkelig synes.

Brillene er et tilbehør i seg selv, og er råstilig til et helsvart antrekk. Men om du virkelig vil imponere er cat eye perfekt kompanjong til høstens vakre “midi”-trend med mønstrete skjørt i plisse, dekorerte bluser og heklede gensere. En trend du bare blir glad av.

Visste du at:
Tidenes mest feminine brillefasong ble født allerede på 1930-tallet etter inspirasjon fra maskene i Venezia.

Helt runde

Retrobrillen “is still going strong”, og er mer sofistikert enn på lenge. Hva med et par briller dekorert med små krystaller? Høstens farger er også delikate der duse vintagefarger og skilpaddemønster (tortoise) går igjen.

Brillene er prikken over i'en til den optimistiske, skandinaviske stilen med hjemmestrikk, lyse slengbukser, lange skjerf og kjeder. Ja, rett og slett en moderne versjon av 70-tallets hippie-stil!

Visste du at:
Runde briller fikk et oppsving på 70-tallet fordi hipsterne kjøpte besteforeldrenes briller på loppis!

Ovale

Ovale fasonger er like retro som de runde, men på en nostalgisk, klassisk og mye mer elegant måte. Sesongens ovale kommer i forskjellige farger, og har du lyst til å være litt ekstra “fashionable” kan du går for de med krystalldekor.

Den ovale brilletrenden kler mange, og er lett å kombinere med flere av sesongens trender. Brillene er nemlig like lekre til den svarte smokingkjolen som til “oversized” strikk.

Visste du at:
Den ovale brillefasongen ble laget på begynnelsen av 1800-tallet?

Firkantet 70-talls

Den ikoniske, firkantede fasongen fra 70-tallet er tilbake, men med andre størrelser og detaljer som er tilpasset nåtidens trender. Aktuelt nå er smale innfatninger i metall og plast, men med laminasjon, tøffe detaljer og avrundede kanter som gir brillene et mer eksklusivt utseende.

Brilletrenden er helt perfekt til høstens antrekk som går ton-i-ton, “smarte” dresser og den intellektuelle stilen med beige frakker og pologensere.

Visste du at:
På 70-tallet begynte man å se på briller som tilbehør, ikke bare som en medisinsk nødvendighet?

Store Vintage

Inspirasjonen bak disse store, vakre brillene er 70-talls vintage. Brillene er naturligvis ment for å synes, men fordi fargene er nøytrale, og brillene komfortable å ha på, er de også anvendelige som hverdagsbriller. Trenden vokste frem i 2020, og vil fortsette en god stund fremover.

Like lekre til løse jeans og strikk, som til høstens mer sofistikerte bluser med fargerike skjørt til. Dessuten tilfører brillene en feminin edge til den stramme dressmoten.

Visste du at:
Det var Dior skapte fasongen “Butterfly” på 70-tallet, og at den første het Miss Dior?

90-talls

90-tallet er tilbake i trendbildet med sine korte topper, spagettistropper, kroppede jakker og vide bukser! Det er også de smale, rektangulære brillene som var på alles neser den gang.

Du finner helt klart en variant som passer din smak, for de kommer i så mange forskjellige farger, materialer og kombinasjoner. 90-tallsbrillen gir også balanse til høstens mote med oversized dressjakker, frakker og kåper.

Visste du at:
Denne fasongen ble populær gjennom komedien “Clueless” fra 1995!

Leken i plast

Sesongens mest energiske brilletrend med dristige profiler i lekent design og spreke farger som popper. Alt laget i acetat som er en form for plast. Helt klart en brille for deg som ønsker å skille deg ut, også på motefronten.

Brillene gir en gøyal kontrast til strikk med etnisk mønster, men også høstens punkmote får en ny dimensjon med disse fargeglade brillene.

Visste du at:
Brilleinnfatninger av plast ble først tatt i bruk på 50-tallet, på samme tid som de fant opp progressive glass.

Glam beskyttelse

Sesongens mest hypermoderne og outrerte brilletrend! Trenden kombinerer high fashion med nåtidens oppfordring om å beskytte seg mot blant annet virus og sol. Brillene er store med moderne design og elementer du garantert kjenner igjen.

Uansett om du går for den glamorøse eller sporty varianten blir brillene årets store hit på afterski, men også i solveggen i en myk ullgenser.

Visste du at:

Den moderne solbrillen ble funnet opp i 1929, men allerede på Keiser Neros tid (ca år 50) brukte de tynnslipte smaragder.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk