Moderne solbriller er avanserte. Glassene beskytter øynene mot sollys og UV-stråler, og formen velges utfra bruk og aktivitetsnivå.

Det er lett å bli fascinert av alle de lekre designerbrillene som finnes på markedet og på hyllene hos optikere. Hvilken modell skal du velge? Det er viktig for oss i Interoptik å gi deg riktig veiledning, både når det gjelder utseende og ikke minst funksjon. Skal du bruke solbrillene til sport og aktiv fritid? Kjøre mye bil? Eller leve urban livsstil med shopping og cafebesøk? Vi sørger for at du finner en solbriller som passer deg og ditt behov.

Slik velger du solbriller

Har du tenkt på at din livsstil bør være med på å bestemme hva slags solbrille du bør velge?

Når du skal kjøpe nye solbriller er det viktig å avklare hva slags situasjoner solbrillene skal brukes til. Bruker du sykkel til og fra jobb, og jogger mye på fritiden, trenger du en solbrille som også beskytter mot lys fra siden. Bruker du solbriller under tøffe sportsaktiviteter bør du velge glass som er uknuselige. Er du mye i båt anbefaler vi en solbrilleform som både beskytter mot stråler bakfra og fra siden, og polariserte glass som demper blending fra blanke flater. Som kjent reflekterer sjøen sollyset på en intens måte. Solbrilleglassene tar vare på øynene på kort og lang sikt, og utsetter fremtidige plager som blant annet grå stær og forkalkninger.

Trenger du solbriller mer som et tilbehør, står du fritt til å velge den formen du kler aller best. Bare husk at solbrilleglasset er din viktigste beskyttelse både mot UV-stråler og mot å få rusk på øynene når du er utendørs. Bruker du briller, bør du velge å sette solbrilleglass med styrke i dine favorittsolbriller  - dette er også ypperlig for deg som er er progressiv bruker.  

Dette bør du tenke på når du skaffer deg solbriller

Det er fire områder du bør huske på når du skal finne solbriller:

  • Pass på at solbrillene beskytter øynene godt mot solstråler også fra siden og bakfra. Velg solbriller som passer til din livsstil og aktivitet. En solbrille til bruk i byen er annerledes enn den du tar med stil sjøen eller på fjelltur.

  • Husk at solbriller beskytter øynene dine mot alt fra sterkt sollys og UV-stråler, til snøblindhet, grå stær og forkalkninger.

  • Du ser langt bedre under kjøring med tilpassete briller. Kjører du mye bil, bør du ha polariserte glass som fjerner refleksblendingen fra blanke overflater.

  • Barna bør ikke velge briller på egen hånd. Barnas øyne er følsomme og må beskyttes deretter. Gå sammen med dem til optikeren og få gode råd.

Finn din nærmeste Interoptik butikk