1. mars 2020 endret NAV reglene for støtte til barnebriller. Det ble innført faste satser på behandlingsbriller til barn og unge. I tillegg ble det i særskilte tilfeller mulig å få dekket utgifter utover de faste satsene. Hos Interoptik har vi skreddersydd faste pakker for at det skal være enkelt for deg å kjøpe briller til barnet ditt.

 Hva dekker NAV?

Fra 1. mars dekker NAV følgende:

 • Innfatning
 • Brilleglass med antirefleks og herding
 • Brilletilpasning

Slik får jeg støtte fra NAV til å kjøpe briller til barnet mitt

Er det første gang du skal søke om støtte til barnet ditt må du begynne med en synsundersøkelse. En optiker og en øyelege utfører samme synsundersøkelse og de har begge signeringsrett på søknadspapirer til NAV. Forskjellen er at du ofte må stå i kø for å få time hos øyelege. Hos Interoptik vil du raskt få time og til et tidspunkt som passer deg. Synsundersøkelsen betaler du selv som foresatt. Har barnet ditt allerede et vedtak fra NAV, vil dette nå bli vurdert av optikeren etter gjeldende kriterier.

 1. Det første du må gjøre er å bestille time til synsundersøkelse for barnet ditt. Etter endt undersøkelse vil optikeren signere søknadspapirer dersom det ble gjort funn som tilsier at barnet ditt har rett på støtte fra NAV. Søk om støtte fra NAV her - husk å legge ved signert dokument fra optiker: (lenke NAV) Nå kan du og barnet ditt prøve briller i Interoptik-butikken. Her vil dere får god veiledning og hjelp slik at dere finner en brille med god passform som barnet vil trives med.

 2. Når søknaden fra NAV er innvilget vil pengene utbetales til den kontoen du mottar foreldrestønad, og du kan ta turen innom Interoptik for å bestille og betale brillen.

Hos Interoptik tilbyr vi barnebriller med støtte fra NAV

Komplett pris Barn er vårt rimeligste tilbud på komplett brille til barn og unge. Tilbudet består av to ulike pakkeløsninger avhengig av hvilken styrke barnet ditt trenger. Prisen på disse to pakkene er i henhold til de faste satsene gitt av NAV:

Pakke 1, kr 1200: En komplett enstyrkebrille for styrker opp til 3,75

Pakke 2, kr 2400: En komplett enstyrkebrille for styrker fra 4,00 D til 6,00 D

Komplett pris barn er en ferdig rabattert pakke, og kan ikke benyttes sammen med andre tilbud eller rabatter. For å få reservebrille med på kjøpet må du kjøpe briller fra vårt øvrige sortiment.

  • Astigmatisme (Skjev hornhinne):Over 1,50 D 
  • Bilateral hypermetropi (Langsynt på begge øyne): Over 4,00 D
  • Anisometropi (Forskjell mellom øynene): Mer enn 1,00 D
  • Manifest strabisme (Skjeling - når skjelingen alltid er synlig)

  Forutsetning for stønad er at det foreligger et nødvendig behov for behandling av amblyopi. Hovedregelen er at behandlingen forventet avsluttet innen barnet fyller 10 år. Etter 10 år kan det søkes om stønad på særskilt grunnlag (lenke til NAV). 

 • Satsen for innfatningen er per i dag kr 475.Du kan søke om individuelt beløp for glass etter gitte kriterier fra NAV:

  • Behov for behandlingsbrille med høye styrker over 6,25 D
  • Glass med høy cylinderstyrke (skjev hornhinne) fra -4 D
  • Flerstyrkebriller (progressive og bifokale). Har barnet behov for lesefelt i behandlingsbrillen når det foreligger addisjon på pluss 0,75 D eller høyere kan det søkes om støtte fra NAV.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Gutt med optikerkostyme

Spesialtilpasset synsundersøkelse for barn

veil. pris 960,-

Bestill time her
Ung jente med briller og amerikansk fotball

Få reservebrille til barn med på kjøpet!

Verdi inntil 2500,-

Se våre fineste briller til barn

Briller til barn skal være behagelige å bruke og sitte godt på. La barnet være med å velge sin innfatning selv og la de velge brillen de liker - da bruker de den!

Unge jenter med briller på vei til skolen