Livsstilen vår har endret seg og vi bruker stadig mer tid på å fokusere på nære avstander, som for eksempel mobil og nettbrett. Når måten vi lever på forandrer seg, endres også øynenes behov. For Hege har livsstilsglass gjort hverdagen mer behagelig.

Livsstilglass for et behagelig syn

Optiker Mette Weggersen møter Hege, kunden hennes gjennom femten år hos Interoptik Weggersen i Vikersund. - Vi lever annerledes enn før. Vi fokuserer blikket stadig mer på nært hold, og det er vi ikke skapt til. Et slikt nærfokus er belastende for øyemuskulaturen. Dermed har vi nå en livsstil som ikke passer øynene våre, forklarer Mette.
Med livsstilsglass trenger du mindre styrke i glasset på nært hold, enn på lang avstand, hvis du er nærsynt som Hege. Hun har derfor lavere styrke nederst i glasset, for ikke å slite ut øyemuskulaturen, sier hun.

Livsstilsglass til barn og unge

Mette forteller at det ikke er uvanlig med en merkbar forskjell etter at du begynner med livsstilsglass. Øynene vil naturlig slappe mer av, og øyemuskulaturen vil derfor ikke bli like anspent. Livsstilsglass passer ungdom, voksne og studenter. Barn med behov for lesebriller kan også ha nytte av livsstilsglass da de kan bruke brillene hele skoledagen. Da slipper barna å glemme å ta på seg lesebrillene når de skal gjøre skolearbeid, og de blir mindre slitne og ukonsentrerte
forklarer Mette.

Livsstilglass for deg over 45 år

De avstandsfokuserte glassene brukes til barn, unge og unge voksne, mens de over 45 år oftest har behov for nærfokuserte glass. Tradisjonelt er det da progressive briller, eller en lesebrille og en avstandsbrille som har vært løsningen. – Livsstilsglass med nærfokus har flere styrker slik at du også kan se utover i rommet med, ikke bare på nært hold. Mange liker å ha noe i fanget når de ser på tv, som telefon, nettbrett, håndarbeid eller kryssord. De nærfokuserte livsstilsglassene lar deg gjøre dette. Da slipper du ta av lesebrillene for å se hva som skjer på TV-skjermer forklarer Mette.

  • Mange som jobber på PC-skjerm opplever for eksempel å bli slitne i øynene i løpet av en arbeidsdag. – Såre og slitne øyne, spenninger i pannen, hodepine eller tretthet er tegn på at det er hensiktsmessig med en tur til optikeren, sier Mette. Livsstilsglassene er laget for å avlaste øynene og redusere disse symptomene. – En utfordring er at du ikke kobler slike plager med synet og øynene dine, sier Mette. – Når Mette først spurte om jeg hadde merket forskjell med de nye glassene skjønte jeg ikke hva hun mente, sier Hege. Hun tenkte seg om og innså at glassene hadde hatt en klar positiv innvirkning. – Jeg pleide å føle meg tung i hodet, og gned meg i øynene i løpet av arbeidsdagen. Nå er jeg verken tung i hodet eller sår i øynene, sier Hege fornøyd.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Optiker med otpomapbilde

Utvidet synsundersøkelse med optomap

veil. pris 1190,-

Bestill time