Solen skinner fra klar himmel og du nyter dagene enten du er til fjells, til sjøs eller vandrer i bygater som bader i sol. Øyeblikkene er mange og et klart og avslappet blikk gjør det hele til en ekstra god opplevelse.

Visste du at ikke alle solbrilleglass er like? Solbriller med polariserte glass har flere fordeler sammenlignet med vanlige solbriller, og kan være verdt å vurdere når du skal kjøpe nye solbriller.

Prøv solbriller med polariserte glass

Når sollyset treffer overflater som vann, snø, vinduer, biler eller bygninger reflekteres lyset slik at det treffer øynene dine sterkere og mer konsentrert. Polariserte glass har et filter som absorberer det ekstra sterke lyset. Opptil 99 % av det reflekterte sollyset filtreres bort dersom du har på deg solbriller med polariserte glass.

6 fordeler med polariserte solbriller

 • Anstrengte øyne med påfølgende tretthetsfølelse er vanlig å oppleve når du ikke får god nok beskyttelse mot reflektert lys og sterkt sollys. Ved bruk av solbriller med polarisert glass vil øynene dine være mer avslappet og synet føles behagelig og lett. Du vil også se tydeligere fargekontraster når øynene beskyttes med polariserte glass. Ved at gjenskinnet reduseres i stor grad, kan du se omgivelser og gjenstander klart og tydelig selv på de mest solrike dagene. Fargene oppleves klare og ekte. Både komforten og de klare fargene blir ekstra tydelige for deg dersom du bruker solbriller med polariserte glass ved sjøen.

 • Hyppig eksponering for ultrafiolett lys kan være direkte skadelig for øynene dine og derfor også for synet ditt. Solbriller med polariserte glass vil redusere muligheten for alvorlige skader, som snøblindhet og tidlig grå stær, forårsaket av UVA- og UVB-stråler dramatisk. Å beskytte øynene mot disse skadelige strålene er svært viktig, særlig for barn.

  Les mer om: Solbriller og barn

 • Når du er i båt, på fisketur eller driver med vannsport bidrar polariserte glass til et behagelig og klart syn i tillegg til at det blir enklere for deg å se under vannoverflaten. En klar fordel ved fortøyning av båt på ukjent sted, på fiske eller når du rett og slett vil unngå steiner, røtter og annet som kan ligge i veien for deg under overflaten.

 • På solrike dager er det lett å myse seg gjennom dagen. Det betyr at musklene rundt øyne, nese og kinn anstrenger seg i langt større grad enn ellers. Tilbringer du dagen i solen uten riktig solbeskyttelse for øynene dine, kan dette føre til hodepine, røde øyne og tretthet. Slike plager unngår du om du bruker solbriller med polariserte glass. Da vil du oppleve at øynene er avslappet og at du ikke må myse mot solen.

 • Når du bruker vanlige solbriller har du sikkert som vane å ta dem av deg om du setter deg i skyggen. Det du kanskje ikke er klar over, er at øynene dine har behov for beskyttelse mot UV-stråler – også i skyggen. Når du bruker solbriller med polariserte glass vil du oppleve at det ikke føles «mørkt» om du beholder solbrillene på. Farger og kontraster vil være klare og tydelige – prøv selv!

 • Snøen reflekterer opp til 80 % av UVA- og UVB-strålene. Det betyr at du blir utsatt for nesten dobbelt så mange skadelige stråler i snørike omgivelser enn om du hadde vært i en snøfri bygate. Når du bruker solbriller med polarisert glass ute i snøen vil gjenskinnet reduseres betraktelig, øynene dine beskyttes og du vil se klart og tydelig.

Polariserte glass finnes i ulike farger – dette betyr de

 • Grønne polariserte glass: Fargen har en avslappende effekt på øynene og kan virke kjølende i varmt vær. Passer til for eksempel golf, vannsport og lesing.
 • Brune polariserte glass: Forsterker kontraster ved lett skyet vær og er ekstra anvendelig ved skiftende lysforhold. Egner seg godt til både en tur i skogen eller en tur i solrike gater. Passer godt til bilkjøring.
 • Grå polariserte glass: Demper lyset jevnt og gir en mer naturtro fargegjengivelse. Allsidige glass som egner seg ekstra godt i sterkt sollys.
 • Rødlige polariserte glass: Forsterker fokus og kontraster under en rekke lysforhold og reduserer risikoen for hodepine og migrene. Passer godt til bilkjøring og andre aktiviteter som krever fart. 
 • Gulaktige (gulbrune) polariserte glass: Reduserer blått lys som kan overstimulere øynene og forårsake ekstra belastning, tretthet og hodepine. Passer godt til bilkjøring.

Den visuelle effekten av de ulike fargene kan være individuell.

Optiker og kunde under synsundersøkelsen

Visste du at du kan få polariserte glass med styrke?

Besøk din optiker hos Interoptik for å være sikker på at du får rett styrke i glassene dine.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk

Solbrilleglass

Kjøpe polariserte solbriller på nett?

Kjøp solbriller enkelt i nettbutikken vår eller besøk din nærmeste Interoptik-butikk