Vi innført en rekke forsterkede hygienetiltak i butikk som ivaretar smittevernet. Er du i risikogruppen og trenger særskilte smitteverntiltak? Vi kan hjelpe deg også. Kontakt din butikk slik at de får iverksatt nødvendige smittevernstiltak slik at det er trygt for deg å gjennomføre en synsundersøkelse. Har du vært på reise utenfor Norge, må du enten vente i 10 dager etter hjemkomst før du kan ta synsundersøkelse eller ha på munnbind når du oppholder deg i en av våre butikker.

Les om smittevern og vanligste stilte spørsmål under.

Hos Interoptik har vi til enhver tid stort fokus på trygghet og sikkerhet for alle våre kunder og ansatte. Vi har derfor en tydelig handlingsplan for hvordan vi håndterer Corona-viruset samtidig som vi bidrar til å hindre spredning. 

Ved spørsmål kan du gjerne kontakte oss på vår kundetelefon: 67 81 50 70 

Dette er våre viktigste smittevernstiltak i butikk for å hindre spredning av Corona-viruset:

 • Vi ønsker deg velkommen til oss, men uten å håndhilse.
 • Vi oppfordrer kunder og personale til å holde minimum 1 meters avstand til andre.
 • Du tar selv egne briller av og på etter at vi har gjort justeringer på brillen din. Personalet bruker engangshansker eller hyppig håndvask.
 • Personalet foretar grundig og hyppig håndvask – også ved bruk av engangshansker.
 • Vi har hånd-desinfeksjon tilgjengelig.
 • Har du prøvd briller og/eller solbriller, ber vi om at du leverer disse til personalet slik at vi kan rengjøre produktet grundig før det plasseres tilbake i hyllen.
 • Unngå å ta på produkter du ikke skal prøve og/eller kjøpe.
 • Vi oppfordrer til kontaktløs digital betaling.
 • Alle kontaktflater desinfiseres flere ganger daglig, herunder:
  • Dørhåndtak og inngangsdør
  • Disk
  • Betalingsterminal
  • Tastatur
  • Øvrig møblement i butikk

Slik kartlegger vi din helsesituasjon før synsundersøkelsen

Vi følger Folkehelseinstituttets bransjestandard for smittevern i butikk og i synsundersøkelsesrommet. Før undersøkelsen kan utføres, er vi pålagt å kartlegge din helsesituasjon for å hindre spredning av Corona-virus. Har du symptomer på forkjølelse, hoste/vond hals, mistet smak/luktesans, nylig vært på reise til utlandet, eller om du har vært i nærkontakt med en Corona-smittet, eller om du/noen i din husstand er i karantene, skal du bestille time på et senere tidspunkt. Har du vært på reise til gule land utenfor Norge, må du enten vente 10 dager etter hjemkomst før du kan ta synsundersøkelse eller ha på munnbind når du oppholder deg i en av våre butikker.

 

Er du i risikogruppen og trenger særskilte smitteverntiltak?

Vi kan hjelpe deg også, men ønsker å snakke med deg slik at vi får iverksatt de nødvendige smittevernstiltak slik at det er trygt for deg å gjennomføre en synsundersøkelse. Ta kontakt med din butikk slik at dere sammen legger en god plan.

Har du spørsmål om linseabonnement?

Vedrørende linseavtalen, kontakt oss på telefon: 21 93 95 09 eller e-post: post@interoptiklinser.com.

Vi minner samtidig om at alle våre linseabonnenter vil få sine linser hjem i posten som vanlig. Les mer om linseabonnement her: Linseavtalen

Hva gjør Interoptik for å ivareta kunders og pasienters sikkerhet i forbindelse med Corona eller andre virusutbrudd?

I Interoptik har vi en rekke tiltak og handlingsplaner som trer i kraft dersom en krise eller uforutsett situasjon skulle oppstå. Vi har tydelige varslingsrutiner, beredskapsplan, daglig rapportering og en egen stab som håndterer slike situasjoner.

Hva gjør Interoptik for å hindre spredning av smitte?

Vi har forsterket våre hygienerutiner i alle våre butikker og undersøkelsesrom samt for utstyr i butikk. Vi foretar også en ekstra informasjonsinnhenting fra kunden før undersøkelse. Våre kunder og pasienter vil også se tydelig kommunikasjon om våre forsterkede rutiner i butikk.

Les mer om hvordan du kan beskytte deg best mot smitte her:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/

Hvilke hygienetiltak utføres i butikk?

Alt optikerutstyr rengjøres alltid med desinfiserende servietter mellom hver kunde. Dette er standard prosedyre. I tillegg har optikeren alltid god rutine med grundig håndvask mellom hver pasient/møtepunkt. Det benyttes kun engangshåndklær. Kontaktflater som armlene på pasientstol, dørhåndtak, betalingsterminal og tastatur rengjøres grundig daglig.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk