En lesebrille er en enkel brille med pluss styrker og er som to forstørrelsesglass foran øynene. Lesebrillen får teksten til å bli større på nært hold og er tenkt som en ekstra brille i tillegg til de personlig tilpasset brillene.

Dersom du ikke finner din egen brille, eller den blir ødelagt, kan en ferdig lesebrille være fint å ha i reserve for å kunne se på nært hold.

Lesebrillen er masseprodusert og tar ikke hensyn til individuelle behov som ulik styrke på de to øynene, korrigering av skjev hornhinne eller at senteret i glasset skal sitte foran pupillen. Glassene er ikke refleks- eller herdebehandlet. Den vil aldri være så god som de brillene som er personlig tilpasset deg av optiker.

Våre tips til hvorfor ha lesebriller: 

  • kjekt å ha som ekstra briller både her og der
  • lur å bruke til uvørent arbeid der du er redd for din egen brille
  • kan brukes over kontaktlinsene når du trenger å lese liten tekst som prislapp og meny
  • lesebrillen er liten og er lett å ha i vesken eller i innerlommen.

 

Husk å ta synsundersøkelse hos optiker så du får vite behovet, styrken og undersøkt øyehelsen.

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Sjekk synet før du kjøper lesebriller

Myser du når du leser, har vondt i hodet eller må holde det du skal lese på mobilen på lenger avstand? Da bør du sjekke synet for å finne ut hvilken styrke du trenger i brillen. Vi anbefaler ikke å teste selv med hvilken styrke i lesebrillen du føler at du ser best med.

Alle bør sjekke synet og øyehelsen. Etter en synsundersøkelse kan optikeren svare deg og gi råd om hvilken styrke du skal ha i de ferdige lesebrillene. Det er viktig at disse ikke er for sterke for da må du holde ting veldig nærme øynene.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk