Med det digitale verktøyet Optikam, sikrer Interoptik at brillene er tilpasset dine unike synsbehov.
Tekst: Christina Sunneklep | Foto: Ronny Manuel Danielsen | Film: Splæsh

Tidligere måtte optometrist Birger Sæther og hans kollegaer ved Interoptik Brilleringen i Trondheim måle opp manuelt hver gang en kunde behøvde individuelt tilpassede brilleglass. Nå henter de i stedet frem iPaden.

– En måling med Optikam er raskt, enkelt og nøyaktig. Dét setter både vi og kundene stor pris på, slår den blide trønderen fast.

Optiker Birger Sæther ved Interoptik Brilleringen
Optiker Birger Sæther ved Interoptik Brilleringen er godt fornøyd med tilpasningsmulighetene Optikam gir.
oppmåling av brilleglass med Optikam
Tidligere måtte optiker Birger Sæther måle opp manuelt for å sikre at brillene var tilpasset kunden. Nå foretar han alle oppmålinger via Optikam.

God utnyttelse av glassene

I 2020 dukket det opp et nytt tilskudd i Interoptiks verktøykasse; den digitale løsningen Optikam sikrer nøyaktig og effektiv oppmåling av brilleglass. Verktøyet, som består av en rekke ulike sensorer, registrerer blant annet hvor langt brillene tilter frem i ansiktet, hvor øyets midtpunkt er, samt hvor lang avstanden er fra glasset og inn til øynene. Presise målingsresultater gjør det enklere å plassere optikken på riktig sted i glasset – og resultatet er at du som brillebruker får en mer behagelig synsopplevelse.

Tilvenningsgaranti på briller

Det kan ta tid å venne seg til nye brilleglass. Vi justerer innfatning og glass inntil 6 måneder etter at du har kjøpt ny brille.

tilpasse brilleglass med Optikam
Når brillen er tilpasset dine unike behov, er resultatet en mer naturlig synsopplevelse.
optikken plasseres på rett sted i glasset med Optikam
De presise måleresultatene gjør det enklere å plassere optikken på riktig sted i glasset.
tilpassing av briller med Optikam
Progressive brilleglass er mer komplekse enn standardglass. Derfor er en måling med Optikam svært viktig for at brillen skal fungere optimalt.
rask og enkel måling med Optikam
En måling med Optikam er raskt, enkelt og nøyaktig. Din lokale Interoptiker kan lese av og kvalitetssikre måleresultatene via iPad.

Sikrer bedre tilpasning av progressive briller

En nøyaktig oppmåling er viktig for alle brilletyper, men det er spesielt viktig for deg som behøver progressive briller. Dette er fordi de progressive brilleglassene er mer komplekse enn standardglass; de har nemlig en gradvis overgang i styrken som ikke er synlig i glasset.

– Det som ofte er utfordringen med progressive glass, er at de har et avgrenset lesefelt. Derfor må plassen utnyttes godt for at brillen skal fungere best mulig. Med en digital oppmåling, er det mye enklere å maksimere effekten av de ulike synsfeltene i glasset, forteller Sæther.

Sikker måling - hver gang

Etter å ha benyttet seg av Optikam i godt over ett år, kan Sæther og kollegaene ved Interoptik Brilleringen bekrefte at de er godt fornøyde med den digitale løsningen. Den aller største fordelen er at Optikam gir raske og presise måleresultater – noe som betyr at kundens nye briller også blir enda mer optimale. I tillegg sikrer løsningen at Interoptikerne får en riktig og konsekvent måling hver eneste gang, uansett hvem det er som utfører målingen.

– Optikam er tatt godt imot av både kunder og ansatte her på Interoptik Brilleringen. Hos oss hersker det liten tvil: Fremtiden er å ta en digital oppmerking, konkluderer Sæther fornøyd.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk